Kaloni tek përmbajtja kryesore
Gjej b
Tick mark Image
Gjej a
Tick mark Image

Probleme të ngjashme nga kërkimi në ueb

Share

a+b\sqrt{3}=\frac{\left(\sqrt{3}-1\right)\left(\sqrt{3}-1\right)}{\left(\sqrt{3}+1\right)\left(\sqrt{3}-1\right)}
Racionalizo emëruesin e \frac{\sqrt{3}-1}{\sqrt{3}+1} duke shumëzuar numëruesin dhe emëruesin me \sqrt{3}-1.
a+b\sqrt{3}=\frac{\left(\sqrt{3}-1\right)\left(\sqrt{3}-1\right)}{\left(\sqrt{3}\right)^{2}-1^{2}}
Merr parasysh \left(\sqrt{3}+1\right)\left(\sqrt{3}-1\right). Shumëzimi mund të shndërrohet në diferencë të katrorëve duke përdorur rregullën: \left(a-b\right)\left(a+b\right)=a^{2}-b^{2}.
a+b\sqrt{3}=\frac{\left(\sqrt{3}-1\right)\left(\sqrt{3}-1\right)}{3-1}
Ngri në fuqi të dytë \sqrt{3}. Ngri në fuqi të dytë 1.
a+b\sqrt{3}=\frac{\left(\sqrt{3}-1\right)\left(\sqrt{3}-1\right)}{2}
Zbrit 1 nga 3 për të marrë 2.
a+b\sqrt{3}=\frac{\left(\sqrt{3}-1\right)^{2}}{2}
Shumëzo \sqrt{3}-1 me \sqrt{3}-1 për të marrë \left(\sqrt{3}-1\right)^{2}.
a+b\sqrt{3}=\frac{\left(\sqrt{3}\right)^{2}-2\sqrt{3}+1}{2}
Përdor teoremën e binomit \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} për të zgjeruar \left(\sqrt{3}-1\right)^{2}.
a+b\sqrt{3}=\frac{3-2\sqrt{3}+1}{2}
Katrori i \sqrt{3} është 3.
a+b\sqrt{3}=\frac{4-2\sqrt{3}}{2}
Shto 3 dhe 1 për të marrë 4.
a+b\sqrt{3}=2-\sqrt{3}
Pjesëto çdo kufizë të 4-2\sqrt{3} me 2 për të marrë 2-\sqrt{3}.
b\sqrt{3}=2-\sqrt{3}-a
Zbrit a nga të dyja anët.
\sqrt{3}b=-a+2-\sqrt{3}
Ekuacioni është në formën standarde.
\frac{\sqrt{3}b}{\sqrt{3}}=\frac{-a+2-\sqrt{3}}{\sqrt{3}}
Pjesëto të dyja anët me \sqrt{3}.
b=\frac{-a+2-\sqrt{3}}{\sqrt{3}}
Pjesëtimi me \sqrt{3} zhbën shumëzimin me \sqrt{3}.
b=\frac{\sqrt{3}\left(-a+2-\sqrt{3}\right)}{3}
Pjesëto 2-\sqrt{3}-a me \sqrt{3}.