Kaloni tek përmbajtja kryesore
Gjej a (complex solution)
Tick mark Image
Gjej a
Tick mark Image
Gjej b
Tick mark Image
Grafiku

Probleme të ngjashme nga kërkimi në ueb

Share

3x^{2}+ax+7=3\left(x^{2}-4x+4\right)+b
Përdor teoremën e binomit \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} për të zgjeruar \left(x-2\right)^{2}.
3x^{2}+ax+7=3x^{2}-12x+12+b
Përdor vetinë e shpërndarjes për të shumëzuar 3 me x^{2}-4x+4.
ax+7=3x^{2}-12x+12+b-3x^{2}
Zbrit 3x^{2} nga të dyja anët.
ax+7=-12x+12+b
Kombino 3x^{2} dhe -3x^{2} për të marrë 0.
ax=-12x+12+b-7
Zbrit 7 nga të dyja anët.
ax=-12x+5+b
Zbrit 7 nga 12 për të marrë 5.
xa=5+b-12x
Ekuacioni është në formën standarde.
\frac{xa}{x}=\frac{5+b-12x}{x}
Pjesëto të dyja anët me x.
a=\frac{5+b-12x}{x}
Pjesëtimi me x zhbën shumëzimin me x.
3x^{2}+ax+7=3\left(x^{2}-4x+4\right)+b
Përdor teoremën e binomit \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} për të zgjeruar \left(x-2\right)^{2}.
3x^{2}+ax+7=3x^{2}-12x+12+b
Përdor vetinë e shpërndarjes për të shumëzuar 3 me x^{2}-4x+4.
ax+7=3x^{2}-12x+12+b-3x^{2}
Zbrit 3x^{2} nga të dyja anët.
ax+7=-12x+12+b
Kombino 3x^{2} dhe -3x^{2} për të marrë 0.
ax=-12x+12+b-7
Zbrit 7 nga të dyja anët.
ax=-12x+5+b
Zbrit 7 nga 12 për të marrë 5.
xa=5+b-12x
Ekuacioni është në formën standarde.
\frac{xa}{x}=\frac{5+b-12x}{x}
Pjesëto të dyja anët me x.
a=\frac{5+b-12x}{x}
Pjesëtimi me x zhbën shumëzimin me x.
3x^{2}+ax+7=3\left(x^{2}-4x+4\right)+b
Përdor teoremën e binomit \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} për të zgjeruar \left(x-2\right)^{2}.
3x^{2}+ax+7=3x^{2}-12x+12+b
Përdor vetinë e shpërndarjes për të shumëzuar 3 me x^{2}-4x+4.
3x^{2}-12x+12+b=3x^{2}+ax+7
Ndërro anët në mënyrë që të gjitha kufizat me ndryshore të jenë në anën e majtë.
-12x+12+b=3x^{2}+ax+7-3x^{2}
Zbrit 3x^{2} nga të dyja anët.
-12x+12+b=ax+7
Kombino 3x^{2} dhe -3x^{2} për të marrë 0.
12+b=ax+7+12x
Shto 12x në të dyja anët.
b=ax+7+12x-12
Zbrit 12 nga të dyja anët.
b=ax-5+12x
Zbrit 12 nga 7 për të marrë -5.