Direct la conținutul principal
Rezolvați pentru r
Tick mark Image
Rezolvați pentru h
Tick mark Image

Probleme similare din căutarea web

Partajați

h=r\times \frac{1}{\frac{t}{t}+\frac{s}{t}}
Pentru a adăuga sau a scădea expresii, extindeți-le pentru a face identici numitorii lor. Înmulțiți 1 cu \frac{t}{t}.
h=r\times \frac{1}{\frac{t+s}{t}}
Deoarece \frac{t}{t} și \frac{s}{t} au același numitor comun, adunați-le adunând numărătorii lor.
h=r\times \frac{t}{t+s}
Împărțiți 1 la \frac{t+s}{t} înmulțind pe 1 cu reciproca lui \frac{t+s}{t}.
h=\frac{rt}{t+s}
Exprimați r\times \frac{t}{t+s} ca fracție unică.
\frac{rt}{t+s}=h
Interschimbați părțile, astfel încât toți termenii variabili să fie pe partea stângă.
rt=h\left(s+t\right)
Înmulțiți ambele părți ale ecuației cu s+t.
rt=hs+ht
Utilizați proprietatea de distributivitate pentru a înmulți h cu s+t.
tr=hs+ht
Ecuația este în forma standard.
\frac{tr}{t}=\frac{h\left(s+t\right)}{t}
Se împart ambele părți la t.
r=\frac{h\left(s+t\right)}{t}
Împărțirea la t anulează înmulțirea cu t.