Rezolvați pentru A (complex solution)
\left\{\begin{matrix}A=-\frac{Bx+C}{x^{2}}\text{, }&x\neq 0\\A\in \mathrm{C}\text{, }&C=0\text{ and }x=0\end{matrix}\right,
Rezolvați pentru B (complex solution)
\left\{\begin{matrix}B=-Ax-\frac{C}{x}\text{, }&x\neq 0\\B\in \mathrm{C}\text{, }&C=0\text{ and }x=0\end{matrix}\right,
Rezolvați pentru A
\left\{\begin{matrix}A=-\frac{Bx+C}{x^{2}}\text{, }&x\neq 0\\A\in \mathrm{R}\text{, }&C=0\text{ and }x=0\end{matrix}\right,
Rezolvați pentru B
\left\{\begin{matrix}B=-Ax-\frac{C}{x}\text{, }&x\neq 0\\B\in \mathrm{R}\text{, }&C=0\text{ and }x=0\end{matrix}\right,
Grafic
Partajați
Copiat în clipboard
Ax^{2}+Bx+C=0
Înmulțiți 0 cu 7 pentru a obține 0.
Ax^{2}+C=-Bx
Scădeți Bx din ambele părți. Orice se scade din zero dă negativul său.
Ax^{2}=-Bx-C
Scădeți C din ambele părți.
x^{2}A=-Bx-C
Ecuația este în forma standard.
\frac{x^{2}A}{x^{2}}=\frac{-Bx-C}{x^{2}}
Se împart ambele părți la x^{2}.
A=\frac{-Bx-C}{x^{2}}
Împărțirea la x^{2} anulează înmulțirea cu x^{2}.
A=-\frac{Bx+C}{x^{2}}
Împărțiți -Bx-C la x^{2}.
Ax^{2}+Bx+C=0
Înmulțiți 0 cu 7 pentru a obține 0.
Bx+C=-Ax^{2}
Scădeți Ax^{2} din ambele părți. Orice se scade din zero dă negativul său.
Bx=-Ax^{2}-C
Scădeți C din ambele părți.
xB=-Ax^{2}-C
Ecuația este în forma standard.
\frac{xB}{x}=\frac{-Ax^{2}-C}{x}
Se împart ambele părți la x.
B=\frac{-Ax^{2}-C}{x}
Împărțirea la x anulează înmulțirea cu x.
B=-Ax-\frac{C}{x}
Împărțiți -Ax^{2}-C la x.
Ax^{2}+Bx+C=0
Înmulțiți 0 cu 7 pentru a obține 0.
Ax^{2}+C=-Bx
Scădeți Bx din ambele părți. Orice se scade din zero dă negativul său.
Ax^{2}=-Bx-C
Scădeți C din ambele părți.
x^{2}A=-Bx-C
Ecuația este în forma standard.
\frac{x^{2}A}{x^{2}}=\frac{-Bx-C}{x^{2}}
Se împart ambele părți la x^{2}.
A=\frac{-Bx-C}{x^{2}}
Împărțirea la x^{2} anulează înmulțirea cu x^{2}.
A=-\frac{Bx+C}{x^{2}}
Împărțiți -Bx-C la x^{2}.
Ax^{2}+Bx+C=0
Înmulțiți 0 cu 7 pentru a obține 0.
Bx+C=-Ax^{2}
Scădeți Ax^{2} din ambele părți. Orice se scade din zero dă negativul său.
Bx=-Ax^{2}-C
Scădeți C din ambele părți.
xB=-Ax^{2}-C
Ecuația este în forma standard.
\frac{xB}{x}=\frac{-Ax^{2}-C}{x}
Se împart ambele părți la x.
B=\frac{-Ax^{2}-C}{x}
Împărțirea la x anulează înmulțirea cu x.
B=-Ax-\frac{C}{x}
Împărțiți -Ax^{2}-C la x.
Exemple
Ecuație de gradul 2
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometrie
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuație liniară
y = 3x + 4
Aritmetică
699 * 533
Matrice
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Sistem de ecuații
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Derivare
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrare
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limite
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}