Løs for n
n=\frac{\sqrt{679}}{28}\approx 0,930629587
n=-\frac{\sqrt{679}}{28}\approx -0,930629587
Aksje
Kopiert til utklippstavle
n^{2}-8-113n^{2}=-105
Trekk fra 113n^{2} fra begge sider.
-112n^{2}-8=-105
Kombiner n^{2} og -113n^{2} for å få -112n^{2}.
-112n^{2}=-105+8
Legg til 8 på begge sider.
-112n^{2}=-97
Legg sammen -105 og 8 for å få -97.
n^{2}=\frac{-97}{-112}
Del begge sidene på -112.
n^{2}=\frac{97}{112}
Brøken \frac{-97}{-112} kan forenkles til \frac{97}{112} ved å fjerne det negative tegnet fra både telleren og nevneren.
n=\frac{\sqrt{679}}{28} n=-\frac{\sqrt{679}}{28}
Ta kvadratroten av begge sider av ligningen.
n^{2}-8-113n^{2}=-105
Trekk fra 113n^{2} fra begge sider.
-112n^{2}-8=-105
Kombiner n^{2} og -113n^{2} for å få -112n^{2}.
-112n^{2}-8+105=0
Legg til 105 på begge sider.
-112n^{2}+97=0
Legg sammen -8 og 105 for å få 97.
n=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\left(-112\right)\times 97}}{2\left(-112\right)}
Denne ligningen er i standard form: ax^{2}+bx+c=0. Sett inn -112 for a, 0 for b og 97 for c i andregradsformelen, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
n=\frac{0±\sqrt{-4\left(-112\right)\times 97}}{2\left(-112\right)}
Kvadrer 0.
n=\frac{0±\sqrt{448\times 97}}{2\left(-112\right)}
Multipliser -4 ganger -112.
n=\frac{0±\sqrt{43456}}{2\left(-112\right)}
Multipliser 448 ganger 97.
n=\frac{0±8\sqrt{679}}{2\left(-112\right)}
Ta kvadratroten av 43456.
n=\frac{0±8\sqrt{679}}{-224}
Multipliser 2 ganger -112.
n=-\frac{\sqrt{679}}{28}
Nå kan du løse formelen n=\frac{0±8\sqrt{679}}{-224} når ± er pluss.
n=\frac{\sqrt{679}}{28}
Nå kan du løse formelen n=\frac{0±8\sqrt{679}}{-224} når ± er minus.
n=-\frac{\sqrt{679}}{28} n=\frac{\sqrt{679}}{28}
Ligningen er nå løst.
Eksempler
Kvadratisk ligning
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometri
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Lineær ligning
y = 3x + 4
Aritmetikk
699 * 533
Matrise
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Samtidig formel
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Differensiering
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrasjon
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Grenser
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}