Hopp til hovedinnhold
Løs for c
Tick mark Image

Lignende problemer fra nettsøk

Aksje

2c^{2}-2c=1
Bruk den distributive lov til å multiplisere 2c med c-1.
2c^{2}-2c-1=0
Trekk fra 1 fra begge sider.
c=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{\left(-2\right)^{2}-4\times 2\left(-1\right)}}{2\times 2}
Denne ligningen er i standard form: ax^{2}+bx+c=0. Sett inn 2 for a, -2 for b og -1 for c i andregradsformelen, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
c=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{4-4\times 2\left(-1\right)}}{2\times 2}
Kvadrer -2.
c=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{4-8\left(-1\right)}}{2\times 2}
Multipliser -4 ganger 2.
c=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{4+8}}{2\times 2}
Multipliser -8 ganger -1.
c=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{12}}{2\times 2}
Legg sammen 4 og 8.
c=\frac{-\left(-2\right)±2\sqrt{3}}{2\times 2}
Ta kvadratroten av 12.
c=\frac{2±2\sqrt{3}}{2\times 2}
Det motsatte av -2 er 2.
c=\frac{2±2\sqrt{3}}{4}
Multipliser 2 ganger 2.
c=\frac{2\sqrt{3}+2}{4}
Nå kan du løse formelen c=\frac{2±2\sqrt{3}}{4} når ± er pluss. Legg sammen 2 og 2\sqrt{3}.
c=\frac{\sqrt{3}+1}{2}
Del 2+2\sqrt{3} på 4.
c=\frac{2-2\sqrt{3}}{4}
Nå kan du løse formelen c=\frac{2±2\sqrt{3}}{4} når ± er minus. Trekk fra 2\sqrt{3} fra 2.
c=\frac{1-\sqrt{3}}{2}
Del 2-2\sqrt{3} på 4.
c=\frac{\sqrt{3}+1}{2} c=\frac{1-\sqrt{3}}{2}
Ligningen er nå løst.
2c^{2}-2c=1
Bruk den distributive lov til å multiplisere 2c med c-1.
\frac{2c^{2}-2c}{2}=\frac{1}{2}
Del begge sidene på 2.
c^{2}+\left(-\frac{2}{2}\right)c=\frac{1}{2}
Hvis du deler på 2, gjør du om gangingen med 2.
c^{2}-c=\frac{1}{2}
Del -2 på 2.
c^{2}-c+\left(-\frac{1}{2}\right)^{2}=\frac{1}{2}+\left(-\frac{1}{2}\right)^{2}
Del -1, koeffisienten i x termen, etter 2 for å få -\frac{1}{2}. Deretter legger du til kvadrat firkanten av -\frac{1}{2} på begge sider av ligningen. Dette trinnet gjør venstre side av ligningen til en perfekt firkant.
c^{2}-c+\frac{1}{4}=\frac{1}{2}+\frac{1}{4}
Kvadrer -\frac{1}{2} ved å kvadrere både telleren og nevneren i brøken.
c^{2}-c+\frac{1}{4}=\frac{3}{4}
Legg sammen \frac{1}{2} og \frac{1}{4} ved å finne en fellesnevner og legge sammen tellerne. Forkort deretter brøken om mulig.
\left(c-\frac{1}{2}\right)^{2}=\frac{3}{4}
Faktoriser c^{2}-c+\frac{1}{4}. Generelt, når x^{2}+bx+c er et kvadrattall, kan det alltid faktoriseres som \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(c-\frac{1}{2}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{3}{4}}
Ta kvadratroten av begge sider av ligningen.
c-\frac{1}{2}=\frac{\sqrt{3}}{2} c-\frac{1}{2}=-\frac{\sqrt{3}}{2}
Forenkle.
c=\frac{\sqrt{3}+1}{2} c=\frac{1-\sqrt{3}}{2}
Legg til \frac{1}{2} på begge sider av ligningen.