Hopp til hovedinnhold
Faktoriser
Tick mark Image
Evaluer
Tick mark Image

Lignende problemer fra nettsøk

Aksje

2\left(a^{2}-4a+4\right)
Faktoriser ut 2.
\left(a-2\right)^{2}
Vurder a^{2}-4a+4. Bruk den perfekte kvadratiske formelen, p^{2}-2pq+q^{2}=\left(p-q\right)^{2}, hvor p=a og q=2.
2\left(a-2\right)^{2}
Skriv om det fullførte faktoriserte uttrykket.
factor(2a^{2}-8a+8)
Dette trinomet er et trinom i andre potens, kanskje multiplisert med en fellesfaktor. Trinom i andre potens kan faktoriseres ved å finne kvadratroten av ledende og etterfølgende ledd.
gcf(2,-8,8)=2
Finn den største felles faktoren for koeffisientene.
2\left(a^{2}-4a+4\right)
Faktoriser ut 2.
\sqrt{4}=2
Finn kvadratroten av det etterfølgende leddet, 4.
2\left(a-2\right)^{2}
Trinomisk kvadrat er kvadratet av binomet som er summen av eller forskjellen mellom kvadratroten til ledende og etterfølgende ledd, med tegn som bestemmes av tegnet for midtleddet i trinomkvadratet.
2a^{2}-8a+8=0
Kvadratisk ligning for polynom kan faktoriseres ved hjelp av transformasjonen ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), der x_{1} og x_{2} er løsningene for den kvadratiske ligningen ax^{2}+bx+c=0.
a=\frac{-\left(-8\right)±\sqrt{\left(-8\right)^{2}-4\times 2\times 8}}{2\times 2}
Alle formler for skjemaet ax^{2}+bx+c=0 kan løses ved hjelp av den kvadratiske formelen: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Den kvadratiske formelen gir to løsninger, én når ± er addisjon og en når det er subtraksjon.
a=\frac{-\left(-8\right)±\sqrt{64-4\times 2\times 8}}{2\times 2}
Kvadrer -8.
a=\frac{-\left(-8\right)±\sqrt{64-8\times 8}}{2\times 2}
Multipliser -4 ganger 2.
a=\frac{-\left(-8\right)±\sqrt{64-64}}{2\times 2}
Multipliser -8 ganger 8.
a=\frac{-\left(-8\right)±\sqrt{0}}{2\times 2}
Legg sammen 64 og -64.
a=\frac{-\left(-8\right)±0}{2\times 2}
Ta kvadratroten av 0.
a=\frac{8±0}{2\times 2}
Det motsatte av -8 er 8.
a=\frac{8±0}{4}
Multipliser 2 ganger 2.
2a^{2}-8a+8=2\left(a-2\right)\left(a-2\right)
Faktoriser det opprinnelige uttrykket ved hjelp av ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Erstatt 2 med x_{1} og 2 med x_{2}.