Hopp til hovedinnhold
Løs for g (complex solution)
Tick mark Image
Løs for h (complex solution)
Tick mark Image
Løs for g
Tick mark Image
Løs for h
Tick mark Image

Lignende problemer fra nettsøk

Aksje

u^{2}-2gh=v^{2}
Bytt om sidene, slik at alle variabelledd er på venstre side.
-2gh=v^{2}-u^{2}
Trekk fra u^{2} fra begge sider.
\left(-2h\right)g=v^{2}-u^{2}
Ligningen er i standardform.
\frac{\left(-2h\right)g}{-2h}=\frac{\left(v-u\right)\left(u+v\right)}{-2h}
Del begge sidene på -2h.
g=\frac{\left(v-u\right)\left(u+v\right)}{-2h}
Hvis du deler på -2h, gjør du om gangingen med -2h.
g=-\frac{\left(v-u\right)\left(u+v\right)}{2h}
Del \left(u+v\right)\left(-u+v\right) på -2h.
u^{2}-2gh=v^{2}
Bytt om sidene, slik at alle variabelledd er på venstre side.
-2gh=v^{2}-u^{2}
Trekk fra u^{2} fra begge sider.
\left(-2g\right)h=v^{2}-u^{2}
Ligningen er i standardform.
\frac{\left(-2g\right)h}{-2g}=\frac{\left(v-u\right)\left(u+v\right)}{-2g}
Del begge sidene på -2g.
h=\frac{\left(v-u\right)\left(u+v\right)}{-2g}
Hvis du deler på -2g, gjør du om gangingen med -2g.
h=-\frac{\left(v-u\right)\left(u+v\right)}{2g}
Del \left(u+v\right)\left(-u+v\right) på -2g.
u^{2}-2gh=v^{2}
Bytt om sidene, slik at alle variabelledd er på venstre side.
-2gh=v^{2}-u^{2}
Trekk fra u^{2} fra begge sider.
\left(-2h\right)g=v^{2}-u^{2}
Ligningen er i standardform.
\frac{\left(-2h\right)g}{-2h}=\frac{\left(v-u\right)\left(u+v\right)}{-2h}
Del begge sidene på -2h.
g=\frac{\left(v-u\right)\left(u+v\right)}{-2h}
Hvis du deler på -2h, gjør du om gangingen med -2h.
g=-\frac{\left(v-u\right)\left(u+v\right)}{2h}
Del \left(v+u\right)\left(v-u\right) på -2h.
u^{2}-2gh=v^{2}
Bytt om sidene, slik at alle variabelledd er på venstre side.
-2gh=v^{2}-u^{2}
Trekk fra u^{2} fra begge sider.
\left(-2g\right)h=v^{2}-u^{2}
Ligningen er i standardform.
\frac{\left(-2g\right)h}{-2g}=\frac{\left(v-u\right)\left(u+v\right)}{-2g}
Del begge sidene på -2g.
h=\frac{\left(v-u\right)\left(u+v\right)}{-2g}
Hvis du deler på -2g, gjør du om gangingen med -2g.
h=-\frac{\left(v-u\right)\left(u+v\right)}{2g}
Del \left(v+u\right)\left(v-u\right) på -2g.