Løs for x
x=\frac{y-3}{2}
Løs for y
y=2x+3
Graf
Aksje
Kopiert til utklippstavle
\left(\sqrt{\left(x-2\right)^{2}+\left(y-2\right)^{2}}\right)^{2}=\left(\sqrt{\left(x-\left(-2\right)\right)^{2}+\left(y-4\right)^{2}}\right)^{2}
Kvadrer begge sider av ligningen.
\left(\sqrt{x^{2}-4x+4+\left(y-2\right)^{2}}\right)^{2}=\left(\sqrt{\left(x-\left(-2\right)\right)^{2}+\left(y-4\right)^{2}}\right)^{2}
Bruk binomialformelen \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} til å utvide \left(x-2\right)^{2}.
\left(\sqrt{x^{2}-4x+4+y^{2}-4y+4}\right)^{2}=\left(\sqrt{\left(x-\left(-2\right)\right)^{2}+\left(y-4\right)^{2}}\right)^{2}
Bruk binomialformelen \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} til å utvide \left(y-2\right)^{2}.
\left(\sqrt{x^{2}-4x+8+y^{2}-4y}\right)^{2}=\left(\sqrt{\left(x-\left(-2\right)\right)^{2}+\left(y-4\right)^{2}}\right)^{2}
Legg sammen 4 og 4 for å få 8.
x^{2}-4x+8+y^{2}-4y=\left(\sqrt{\left(x-\left(-2\right)\right)^{2}+\left(y-4\right)^{2}}\right)^{2}
Regn ut \sqrt{x^{2}-4x+8+y^{2}-4y} opphøyd i 2 og få x^{2}-4x+8+y^{2}-4y.
x^{2}-4x+8+y^{2}-4y=\left(\sqrt{\left(x+2\right)^{2}+\left(y-4\right)^{2}}\right)^{2}
Det motsatte av -2 er 2.
x^{2}-4x+8+y^{2}-4y=\left(\sqrt{x^{2}+4x+4+\left(y-4\right)^{2}}\right)^{2}
Bruk binomialformelen \left(a+b\right)^{2}=a^{2}+2ab+b^{2} til å utvide \left(x+2\right)^{2}.
x^{2}-4x+8+y^{2}-4y=\left(\sqrt{x^{2}+4x+4+y^{2}-8y+16}\right)^{2}
Bruk binomialformelen \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} til å utvide \left(y-4\right)^{2}.
x^{2}-4x+8+y^{2}-4y=\left(\sqrt{x^{2}+4x+20+y^{2}-8y}\right)^{2}
Legg sammen 4 og 16 for å få 20.
x^{2}-4x+8+y^{2}-4y=x^{2}+4x+20+y^{2}-8y
Regn ut \sqrt{x^{2}+4x+20+y^{2}-8y} opphøyd i 2 og få x^{2}+4x+20+y^{2}-8y.
x^{2}-4x+8+y^{2}-4y-x^{2}=4x+20+y^{2}-8y
Trekk fra x^{2} fra begge sider.
-4x+8+y^{2}-4y=4x+20+y^{2}-8y
Kombiner x^{2} og -x^{2} for å få 0.
-4x+8+y^{2}-4y-4x=20+y^{2}-8y
Trekk fra 4x fra begge sider.
-8x+8+y^{2}-4y=20+y^{2}-8y
Kombiner -4x og -4x for å få -8x.
-8x+y^{2}-4y=20+y^{2}-8y-8
Trekk fra 8 fra begge sider.
-8x+y^{2}-4y=12+y^{2}-8y
Trekk fra 8 fra 20 for å få 12.
-8x-4y=12+y^{2}-8y-y^{2}
Trekk fra y^{2} fra begge sider.
-8x-4y=12-8y
Kombiner y^{2} og -y^{2} for å få 0.
-8x=12-8y+4y
Legg til 4y på begge sider.
-8x=12-4y
Kombiner -8y og 4y for å få -4y.
\frac{-8x}{-8}=\frac{12-4y}{-8}
Del begge sidene på -8.
x=\frac{12-4y}{-8}
Hvis du deler på -8, gjør du om gangingen med -8.
x=\frac{y-3}{2}
Del 12-4y på -8.
\sqrt{\left(\frac{y-3}{2}-2\right)^{2}+\left(y-2\right)^{2}}=\sqrt{\left(\frac{y-3}{2}-\left(-2\right)\right)^{2}+\left(y-4\right)^{2}}
Erstatt \frac{y-3}{2} med x i ligningen \sqrt{\left(x-2\right)^{2}+\left(y-2\right)^{2}}=\sqrt{\left(x-\left(-2\right)\right)^{2}+\left(y-4\right)^{2}}.
\frac{1}{2}\left(65-30y+5y^{2}\right)^{\frac{1}{2}}=\frac{1}{2}\left(65-30y+5y^{2}\right)^{\frac{1}{2}}
Forenkle. Verdien x=\frac{y-3}{2} tilfredsstiller ligningen.
x=\frac{y-3}{2}
Ligningen \sqrt{\left(x-2\right)^{2}+\left(y-2\right)^{2}}=\sqrt{\left(y-4\right)^{2}+\left(x-\left(-2\right)\right)^{2}} har en unik løsning.
\left(\sqrt{\left(x-2\right)^{2}+\left(y-2\right)^{2}}\right)^{2}=\left(\sqrt{\left(x-\left(-2\right)\right)^{2}+\left(y-4\right)^{2}}\right)^{2}
Kvadrer begge sider av ligningen.
\left(\sqrt{x^{2}-4x+4+\left(y-2\right)^{2}}\right)^{2}=\left(\sqrt{\left(x-\left(-2\right)\right)^{2}+\left(y-4\right)^{2}}\right)^{2}
Bruk binomialformelen \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} til å utvide \left(x-2\right)^{2}.
\left(\sqrt{x^{2}-4x+4+y^{2}-4y+4}\right)^{2}=\left(\sqrt{\left(x-\left(-2\right)\right)^{2}+\left(y-4\right)^{2}}\right)^{2}
Bruk binomialformelen \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} til å utvide \left(y-2\right)^{2}.
\left(\sqrt{x^{2}-4x+8+y^{2}-4y}\right)^{2}=\left(\sqrt{\left(x-\left(-2\right)\right)^{2}+\left(y-4\right)^{2}}\right)^{2}
Legg sammen 4 og 4 for å få 8.
x^{2}-4x+8+y^{2}-4y=\left(\sqrt{\left(x-\left(-2\right)\right)^{2}+\left(y-4\right)^{2}}\right)^{2}
Regn ut \sqrt{x^{2}-4x+8+y^{2}-4y} opphøyd i 2 og få x^{2}-4x+8+y^{2}-4y.
x^{2}-4x+8+y^{2}-4y=\left(\sqrt{\left(x+2\right)^{2}+\left(y-4\right)^{2}}\right)^{2}
Det motsatte av -2 er 2.
x^{2}-4x+8+y^{2}-4y=\left(\sqrt{x^{2}+4x+4+\left(y-4\right)^{2}}\right)^{2}
Bruk binomialformelen \left(a+b\right)^{2}=a^{2}+2ab+b^{2} til å utvide \left(x+2\right)^{2}.
x^{2}-4x+8+y^{2}-4y=\left(\sqrt{x^{2}+4x+4+y^{2}-8y+16}\right)^{2}
Bruk binomialformelen \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} til å utvide \left(y-4\right)^{2}.
x^{2}-4x+8+y^{2}-4y=\left(\sqrt{x^{2}+4x+20+y^{2}-8y}\right)^{2}
Legg sammen 4 og 16 for å få 20.
x^{2}-4x+8+y^{2}-4y=x^{2}+4x+20+y^{2}-8y
Regn ut \sqrt{x^{2}+4x+20+y^{2}-8y} opphøyd i 2 og få x^{2}+4x+20+y^{2}-8y.
x^{2}-4x+8+y^{2}-4y-y^{2}=x^{2}+4x+20-8y
Trekk fra y^{2} fra begge sider.
x^{2}-4x+8-4y=x^{2}+4x+20-8y
Kombiner y^{2} og -y^{2} for å få 0.
x^{2}-4x+8-4y+8y=x^{2}+4x+20
Legg til 8y på begge sider.
x^{2}-4x+8+4y=x^{2}+4x+20
Kombiner -4y og 8y for å få 4y.
-4x+8+4y=x^{2}+4x+20-x^{2}
Trekk fra x^{2} fra begge sider.
-4x+8+4y=4x+20
Kombiner x^{2} og -x^{2} for å få 0.
8+4y=4x+20+4x
Legg til 4x på begge sider.
8+4y=8x+20
Kombiner 4x og 4x for å få 8x.
4y=8x+20-8
Trekk fra 8 fra begge sider.
4y=8x+12
Trekk fra 8 fra 20 for å få 12.
\frac{4y}{4}=\frac{8x+12}{4}
Del begge sidene på 4.
y=\frac{8x+12}{4}
Hvis du deler på 4, gjør du om gangingen med 4.
y=2x+3
Del 8x+12 på 4.
\sqrt{\left(x-2\right)^{2}+\left(2x+3-2\right)^{2}}=\sqrt{\left(x-\left(-2\right)\right)^{2}+\left(2x+3-4\right)^{2}}
Erstatt 2x+3 med y i ligningen \sqrt{\left(x-2\right)^{2}+\left(y-2\right)^{2}}=\sqrt{\left(x-\left(-2\right)\right)^{2}+\left(y-4\right)^{2}}.
\left(5+5x^{2}\right)^{\frac{1}{2}}=\left(5+5x^{2}\right)^{\frac{1}{2}}
Forenkle. Verdien y=2x+3 tilfredsstiller ligningen.
y=2x+3
Ligningen \sqrt{\left(x-2\right)^{2}+\left(y-2\right)^{2}}=\sqrt{\left(y-4\right)^{2}+\left(x-\left(-2\right)\right)^{2}} har en unik løsning.
Eksempler
Kvadratisk ligning
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometri
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Lineær ligning
y = 3x + 4
Aritmetikk
699 * 533
Matrise
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Samtidig formel
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Differensiering
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrasjon
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Grenser
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}