Skip ໄປຫາເນື້ອຫາຫຼັກ
ແກ້ສຳລັບ x (complex solution)
Tick mark Image
ແກ້ສຳລັບ x
Tick mark Image
Graph

ບັນຫາທີ່ຄ້າຍຄືກັນຈາກWeb Search

ແບ່ງປັນ

t^{2}-19t-216=0
ປ່ຽນແທນ t ສຳລັບ x^{3}.
t=\frac{-\left(-19\right)±\sqrt{\left(-19\right)^{2}-4\times 1\left(-216\right)}}{2}
ສົມຜົນທັງໝົດຈາກແບບຟອມ ax^{2}+bx+c=0 ສາມາດແກ້ໄຂໄດ້ໂດຍໃຊ້ສູດຄຳນວນກຳລັງສອງ: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. ແທນ 1 ໃຫ້ a, -19 ໃຫ້ b ແລະ -216 ໃຫ້ c ໃນສູດຄຳນວນກຳລັງສອງ.
t=\frac{19±35}{2}
ເລີ່ມຄຳນວນ.
t=27 t=-8
ແກ້ສົມຜົນ t=\frac{19±35}{2} ເມື່ອ ± ເປັນບວກ ແລະ ± ເປັນລົບ.
x=\frac{-3+3\sqrt{3}i}{2} x=\frac{-3\sqrt{3}i-3}{2} x=3 x=1+\sqrt{3}i x=-\sqrt{3}i+1 x=-2
ເນື່ອງຈາກ x=t^{3}, ຄຳຕອບແມ່ນໄດ້ມາຈາກການແກ້ໄຂສົມຜົນສຳລັບແຕ່ລະ t.
t^{2}-19t-216=0
ປ່ຽນແທນ t ສຳລັບ x^{3}.
t=\frac{-\left(-19\right)±\sqrt{\left(-19\right)^{2}-4\times 1\left(-216\right)}}{2}
ສົມຜົນທັງໝົດຈາກແບບຟອມ ax^{2}+bx+c=0 ສາມາດແກ້ໄຂໄດ້ໂດຍໃຊ້ສູດຄຳນວນກຳລັງສອງ: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. ແທນ 1 ໃຫ້ a, -19 ໃຫ້ b ແລະ -216 ໃຫ້ c ໃນສູດຄຳນວນກຳລັງສອງ.
t=\frac{19±35}{2}
ເລີ່ມຄຳນວນ.
t=27 t=-8
ແກ້ສົມຜົນ t=\frac{19±35}{2} ເມື່ອ ± ເປັນບວກ ແລະ ± ເປັນລົບ.
x=3 x=-2
ເນື່ອງຈາກ x=t^{3}, ຄຳຕອບຈຶ່ງຖືກນຳມາຈາກການປະເມີນ x=\sqrt[3]{t} ສຳລັບແຕ່ລະ t.