Skip ໄປຫາເນື້ອຫາຫຼັກ
ແກ້ສຳລັບ x
Tick mark Image
Graph

ບັນຫາທີ່ຄ້າຍຄືກັນຈາກWeb Search

ແບ່ງປັນ

x^{2}=\left(\sqrt{3-\frac{x}{2}}\right)^{2}
ຮາກທີ່ສອງຂອງຄ່າສະເລ່ຍຂອງສົມຜົນທັງສອງຂ້າງ.
x^{2}=3-\frac{x}{2}
ຄຳນວນ \sqrt{3-\frac{x}{2}} ກຳລັງ 2 ແລະ ໄດ້ 3-\frac{x}{2}.
2x^{2}=6-x
ຄູນທັງສອງຂ້າງຂອງສົມຜົນດ້ວຍ 2.
2x^{2}-6=-x
ລົບ 6 ອອກຈາກທັງສອງຂ້າງ.
2x^{2}-6+x=0
ເພີ່ມ x ໃສ່ທັງສອງດ້ານ.
2x^{2}+x-6=0
ຈັດຮຽງພະຫຸນາມຄືນໃໝ່ໃຫ້ເປັນຮູບແບບມາດຕະຖານ. ວາງພົດຕາມລຳດັບຈາກສູງສຸດຫາຕ່ຳສຸດ.
a+b=1 ab=2\left(-6\right)=-12
ເພື່ອແກ້ສົມຜົນ, ໃຫ້ຫານທາງຊ້າຍໂດຍການຈັດກຸ່ມ, ທຳອິດ, ທາງຊ້າຍຈະຕ້ອງຂຽນໃໝ່ເປັນ 2x^{2}+ax+bx-6. ເພື່ອຊອກຫາ a ແລະ b, ໃຫ້ຕັ້ງຄ່າລະບົບເພື່ອຖືກແກ້ໄຂ.
-1,12 -2,6 -3,4
ເນື່ອງຈາກ ab ເປັນຄ່າລົບ, a ແລະ b ຈຶ່ງມີສັນຍາລັກກົງກັນຂ້າມ. ເນື່ອງຈາກ a+b ເປັນຄ່າບວກ, ຈຳນວນບວກຈຶ່ງມີຄ່າສົມບູນສູງກວ່າຈຳນວນລົບ. ສ້າງລາຍຊື່ຄູ່ຈຳນວນເຕັມທັງໝົດທີ່ໃຫ້ຜົນ -12.
-1+12=11 -2+6=4 -3+4=1
ຄຳນວນຈຳນວນຮວມສຳລັບແຕ່ລະຄູ່.
a=-3 b=4
ທາງອອກດັ່ງກ່າວເປັນຄູ່ທີ່ໃຫ້ຜົນຮວມ 1.
\left(2x^{2}-3x\right)+\left(4x-6\right)
ຂຽນ 2x^{2}+x-6 ຄືນໃໝ່ເປັນ \left(2x^{2}-3x\right)+\left(4x-6\right).
x\left(2x-3\right)+2\left(2x-3\right)
ຕົວຫານ x ໃນຕອນທຳອິດ ແລະ 2 ໃນກຸ່ມທີສອງ.
\left(2x-3\right)\left(x+2\right)
ແຍກຄຳທົ່ວໄປ 2x-3 ໂດຍການໃຊ້ຄຸນສົມບັດການແຈກຢາຍ.
x=\frac{3}{2} x=-2
ເພື່ອຊອກຫາວິທີແກ້ສົມຜົນ, ໃຫ້ແກ້ 2x-3=0 ແລະ x+2=0.
\frac{3}{2}=\sqrt{3-\frac{\frac{3}{2}}{2}}
ປ່ຽນແທນ \frac{3}{2} ສຳລັບ x ໃນສົມຜົນອື່ນ x=\sqrt{3-\frac{x}{2}}.
\frac{3}{2}=\frac{3}{2}
ເຮັດໃຫ້ງ່າຍ. ຄ່າ x=\frac{3}{2} ເປັນໄປຕາມສົມຜົນ.
-2=\sqrt{3-\frac{-2}{2}}
ປ່ຽນແທນ -2 ສຳລັບ x ໃນສົມຜົນອື່ນ x=\sqrt{3-\frac{x}{2}}.
-2=2
ເຮັດໃຫ້ງ່າຍ. ຄ່າ x=-2 ບໍ່ເປັນໄປຕາມສົມຜົນ ເພາະວ່າທາງຊ້າຍ ແລະ ຂວາມືມີເຄື່ອງໝາຍທີ່ກົງກັນຂ້າງ.
x=\frac{3}{2}
ສົມຜົນ x=\sqrt{-\frac{x}{2}+3} ມີຄຳຕອບທີ່ເປັນເອກະລັກ.