Skip ໄປຫາເນື້ອຫາຫຼັກ
ຕົວປະກອບ
Tick mark Image
ປະເມີນ
Tick mark Image

ບັນຫາທີ່ຄ້າຍຄືກັນຈາກWeb Search

ແບ່ງປັນ

a+b=-9 ab=1\left(-36\right)=-36
ຕົວຫານນິພົດຕາມການຈັດກຸ່ມ. ທຳອິດນິພົດຕ້ອງຖືກຂຽນຄືນໃໝ່ເປັນ s^{2}+as+bs-36. ເພື່ອຊອກຫາ a ແລະ b, ໃຫ້ຕັ້ງຄ່າລະບົບເພື່ອຖືກແກ້ໄຂ.
1,-36 2,-18 3,-12 4,-9 6,-6
ເນື່ອງຈາກ ab ເປັນຄ່າລົບ, a ແລະ b ຈຶ່ງມີສັນຍາລັກກົງກັນຂ້າມ. ເນື່ອງຈາກ a+b ເປັນຄ່າລົບ, ຈຳນວນລົບມີຄ່າສົມບູນສູງກວ່າຈຳນວນບວກ. ສ້າງລາຍຊື່ຄູ່ຈຳນວນເຕັມທັງໝົດທີ່ໃຫ້ຜົນ -36.
1-36=-35 2-18=-16 3-12=-9 4-9=-5 6-6=0
ຄຳນວນຈຳນວນຮວມສຳລັບແຕ່ລະຄູ່.
a=-12 b=3
ທາງອອກດັ່ງກ່າວເປັນຄູ່ທີ່ໃຫ້ຜົນຮວມ -9.
\left(s^{2}-12s\right)+\left(3s-36\right)
ຂຽນ s^{2}-9s-36 ຄືນໃໝ່ເປັນ \left(s^{2}-12s\right)+\left(3s-36\right).
s\left(s-12\right)+3\left(s-12\right)
ຕົວຫານ s ໃນຕອນທຳອິດ ແລະ 3 ໃນກຸ່ມທີສອງ.
\left(s-12\right)\left(s+3\right)
ແຍກຄຳທົ່ວໄປ s-12 ໂດຍການໃຊ້ຄຸນສົມບັດການແຈກຢາຍ.
s^{2}-9s-36=0
Quadratic polynomial ສາມາດຫານໄດ້ໂດຍໃຊ້ການປ່ຽນແປງ ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), ເຊິ່ງ x_{1} ແລະ x_{2} ແມ່ນວິທີແກ້ໄຂສົມຜົນ quadratic ax^{2}+bx+c=0.
s=\frac{-\left(-9\right)±\sqrt{\left(-9\right)^{2}-4\left(-36\right)}}{2}
ສົມຜົນທັງໝົດຂອງແບບຟອມ ax^{2}+bx+c=0 ສາມາດຖືກແກ້ໄດ້ໂດຍໃຊ້ສູດຄຳນວນສົມຜົນສອງຊັ້ນ: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. ສູດຄຳນວນສົມຜົນສອງຊັ້ນຈະໃຫ້ວິທີແກ້ສອງແບບ, ໜຶ່ງແມ່ນເມື່ອ ± ເປັນການບວກ ແລະ ອີກສອງແມ່ນເມື່ອມັນເປັນການລົບ.
s=\frac{-\left(-9\right)±\sqrt{81-4\left(-36\right)}}{2}
ຮາກທີ່ສອງຂອງຄ່າສະເລ່ຍ -9.
s=\frac{-\left(-9\right)±\sqrt{81+144}}{2}
ຄູນ -4 ໃຫ້ກັບ -36.
s=\frac{-\left(-9\right)±\sqrt{225}}{2}
ເພີ່ມ 81 ໃສ່ 144.
s=\frac{-\left(-9\right)±15}{2}
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງ 225.
s=\frac{9±15}{2}
ຈຳນວນກົງກັນຂ້າມຂອງ -9 ແມ່ນ 9.
s=\frac{24}{2}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ s=\frac{9±15}{2} ເມື່ອ ± ບວກ. ເພີ່ມ 9 ໃສ່ 15.
s=12
ຫານ 24 ດ້ວຍ 2.
s=-\frac{6}{2}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ s=\frac{9±15}{2} ເມື່ອ ± ເປັນລົບ. ລົບ 15 ອອກຈາກ 9.
s=-3
ຫານ -6 ດ້ວຍ 2.
s^{2}-9s-36=\left(s-12\right)\left(s-\left(-3\right)\right)
ຫານສົມຜົນຕົ້ນສະບັບໂດຍໃຊ້ ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). ແທນ 12 ເປັນ x_{1} ແລະ -3 ເປັນ x_{2}.
s^{2}-9s-36=\left(s-12\right)\left(s+3\right)
ເຮັດໃຫ້ນິພົດທັງໝົດຂອງຮູບແບບ p-\left(-q\right) ເປັນ p+q.