Skip ໄປຫາເນື້ອຫາຫຼັກ
ແກ້ສຳລັບ b
Tick mark Image

ບັນຫາທີ່ຄ້າຍຄືກັນຈາກWeb Search

ແບ່ງປັນ

b^{2}-4b+13=0
ສົມຜົນທັງໝົດຂອງແບບຟອມ ax^{2}+bx+c=0 ສາມາດຖືກແກ້ໄດ້ໂດຍໃຊ້ສູດຄຳນວນສົມຜົນສອງຊັ້ນ: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. ສູດຄຳນວນສົມຜົນສອງຊັ້ນຈະໃຫ້ວິທີແກ້ສອງແບບ, ໜຶ່ງແມ່ນເມື່ອ ± ເປັນການບວກ ແລະ ອີກສອງແມ່ນເມື່ອມັນເປັນການລົບ.
b=\frac{-\left(-4\right)±\sqrt{\left(-4\right)^{2}-4\times 13}}{2}
ສົມຜົນນີ້ແມ່ນຢູ່ໃນຮູບແບບມາດຕະຖານ: ax^{2}+bx+c=0. ການແທນ 1 ສຳລັບ a, -4 ສຳລັບ b ແລະ 13 ສຳລັບ c ໃນສູດຄຳນວນກຳລັງສອງ, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
b=\frac{-\left(-4\right)±\sqrt{16-4\times 13}}{2}
ຮາກທີ່ສອງຂອງຄ່າສະເລ່ຍ -4.
b=\frac{-\left(-4\right)±\sqrt{16-52}}{2}
ຄູນ -4 ໃຫ້ກັບ 13.
b=\frac{-\left(-4\right)±\sqrt{-36}}{2}
ເພີ່ມ 16 ໃສ່ -52.
b=\frac{-\left(-4\right)±6i}{2}
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງ -36.
b=\frac{4±6i}{2}
ຈຳນວນກົງກັນຂ້າມຂອງ -4 ແມ່ນ 4.
b=\frac{4+6i}{2}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ b=\frac{4±6i}{2} ເມື່ອ ± ບວກ. ເພີ່ມ 4 ໃສ່ 6i.
b=2+3i
ຫານ 4+6i ດ້ວຍ 2.
b=\frac{4-6i}{2}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ b=\frac{4±6i}{2} ເມື່ອ ± ເປັນລົບ. ລົບ 6i ອອກຈາກ 4.
b=2-3i
ຫານ 4-6i ດ້ວຍ 2.
b=2+3i b=2-3i
ຕອນນີ້ແກ້ໄຂສົມຜົນແລ້ວ.
b^{2}-4b+13=0
ສົມຜົນກຳລັງສອງແບບນີ້ສາມາດແກ້ໄດ້ໂດຍການເຮັດຮາກໃຫ້ສຳເລັດ. ເພື່ອສຳເລັດການເຮັດຮາກ, ສົມຜົນຈະຕ້ອງຢູ່ໃນຮູບແບບ x^{2}+bx=c ກ່ອນ.
b^{2}-4b+13-13=-13
ລົບ 13 ອອກຈາກສົມຜົນທັງສອງຂ້າງ.
b^{2}-4b=-13
ການລົບ 13 ອອກຈາກຕົວມັນເອງຈະເຫຼືອ 0.
b^{2}-4b+\left(-2\right)^{2}=-13+\left(-2\right)^{2}
ຫານ -4, ຄ່າສຳປະສິດຂອງ x ດ້ວຍ 2 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ -2. ຈາກນັ້ນເພີ່ມຮາກຂອງ -2 ໃສ່ທັງສອງຂ້າງຂອງສົມຜົນ. ຂັ້ນຕອນນີ້ຈະເຮັດໃຫ້ຂ້າງຊ້າຍຂອງສົມຜົນເປັນຮາກສົມບູນ.
b^{2}-4b+4=-13+4
ຮາກທີ່ສອງຂອງຄ່າສະເລ່ຍ -2.
b^{2}-4b+4=-9
ເພີ່ມ -13 ໃສ່ 4.
\left(b-2\right)^{2}=-9
ຕົວປະກອບ b^{2}-4b+4. ໃນທົ່ວໄປ, ເມື່ອ x^{2}+bx+c ເປັນຮາກສົມບູນ, ມັນສາມາດເປັນຕົວປະກອບ \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2} ໄດ້ສະເໝີ.
\sqrt{\left(b-2\right)^{2}}=\sqrt{-9}
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງທັງສອງຂ້າງຂອງສົມຜົນ.
b-2=3i b-2=-3i
ເຮັດໃຫ້ງ່າຍ.
b=2+3i b=2-3i
ເພີ່ມ 2 ໃສ່ທັງສອງດ້ານຂອງສົມຜົນ.