Skip ໄປຫາເນື້ອຫາຫຼັກ
ແກ້ສຳລັບ x
Tick mark Image
Graph

ບັນຫາທີ່ຄ້າຍຄືກັນຈາກWeb Search

ແບ່ງປັນ

x\left(800x-60000\right)=0
ຕົວປະກອບຈາກ x.
x=0 x=75
ເພື່ອຊອກຫາວິທີແກ້ສົມຜົນ, ໃຫ້ແກ້ x=0 ແລະ 800x-60000=0.
800x^{2}-60000x=0
ສົມຜົນທັງໝົດຂອງແບບຟອມ ax^{2}+bx+c=0 ສາມາດຖືກແກ້ໄດ້ໂດຍໃຊ້ສູດຄຳນວນສົມຜົນສອງຊັ້ນ: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. ສູດຄຳນວນສົມຜົນສອງຊັ້ນຈະໃຫ້ວິທີແກ້ສອງແບບ, ໜຶ່ງແມ່ນເມື່ອ ± ເປັນການບວກ ແລະ ອີກສອງແມ່ນເມື່ອມັນເປັນການລົບ.
x=\frac{-\left(-60000\right)±\sqrt{\left(-60000\right)^{2}}}{2\times 800}
ສົມຜົນນີ້ແມ່ນຢູ່ໃນຮູບແບບມາດຕະຖານ: ax^{2}+bx+c=0. ການແທນ 800 ສຳລັບ a, -60000 ສຳລັບ b ແລະ 0 ສຳລັບ c ໃນສູດຄຳນວນກຳລັງສອງ, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-\left(-60000\right)±60000}{2\times 800}
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງ \left(-60000\right)^{2}.
x=\frac{60000±60000}{2\times 800}
ຈຳນວນກົງກັນຂ້າມຂອງ -60000 ແມ່ນ 60000.
x=\frac{60000±60000}{1600}
ຄູນ 2 ໃຫ້ກັບ 800.
x=\frac{120000}{1600}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ x=\frac{60000±60000}{1600} ເມື່ອ ± ບວກ. ເພີ່ມ 60000 ໃສ່ 60000.
x=75
ຫານ 120000 ດ້ວຍ 1600.
x=\frac{0}{1600}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ x=\frac{60000±60000}{1600} ເມື່ອ ± ເປັນລົບ. ລົບ 60000 ອອກຈາກ 60000.
x=0
ຫານ 0 ດ້ວຍ 1600.
x=75 x=0
ຕອນນີ້ແກ້ໄຂສົມຜົນແລ້ວ.
800x^{2}-60000x=0
ສົມຜົນກຳລັງສອງແບບນີ້ສາມາດແກ້ໄດ້ໂດຍການເຮັດຮາກໃຫ້ສຳເລັດ. ເພື່ອສຳເລັດການເຮັດຮາກ, ສົມຜົນຈະຕ້ອງຢູ່ໃນຮູບແບບ x^{2}+bx=c ກ່ອນ.
\frac{800x^{2}-60000x}{800}=\frac{0}{800}
ຫານທັງສອງຂ້າງດ້ວຍ 800.
x^{2}+\left(-\frac{60000}{800}\right)x=\frac{0}{800}
ການຫານດ້ວຍ 800 ຈະຍົກເລີກການຄູນດ້ວຍ 800.
x^{2}-75x=\frac{0}{800}
ຫານ -60000 ດ້ວຍ 800.
x^{2}-75x=0
ຫານ 0 ດ້ວຍ 800.
x^{2}-75x+\left(-\frac{75}{2}\right)^{2}=\left(-\frac{75}{2}\right)^{2}
ຫານ -75, ຄ່າສຳປະສິດຂອງ x ດ້ວຍ 2 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ -\frac{75}{2}. ຈາກນັ້ນເພີ່ມຮາກຂອງ -\frac{75}{2} ໃສ່ທັງສອງຂ້າງຂອງສົມຜົນ. ຂັ້ນຕອນນີ້ຈະເຮັດໃຫ້ຂ້າງຊ້າຍຂອງສົມຜົນເປັນຮາກສົມບູນ.
x^{2}-75x+\frac{5625}{4}=\frac{5625}{4}
ຮາກທີສອງຂອງຄ່າສະເລ່ຍ -\frac{75}{2} ໂດຍຮາກທີສອງຂອງທັງຕົວສເສດ ແລະ ຕົວຫານຂອງເສດສ່ວນ.
\left(x-\frac{75}{2}\right)^{2}=\frac{5625}{4}
ຕົວປະກອບ x^{2}-75x+\frac{5625}{4}. ໃນທົ່ວໄປ, ເມື່ອ x^{2}+bx+c ເປັນຮາກສົມບູນ, ມັນສາມາດເປັນຕົວປະກອບ \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2} ໄດ້ສະເໝີ.
\sqrt{\left(x-\frac{75}{2}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{5625}{4}}
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງທັງສອງຂ້າງຂອງສົມຜົນ.
x-\frac{75}{2}=\frac{75}{2} x-\frac{75}{2}=-\frac{75}{2}
ເຮັດໃຫ້ງ່າຍ.
x=75 x=0
ເພີ່ມ \frac{75}{2} ໃສ່ທັງສອງດ້ານຂອງສົມຜົນ.