ຕົວປະກອບ
\left(b+2\right)\left(7b+1\right)
ປະເມີນ
\left(b+2\right)\left(7b+1\right)
ແບ່ງປັນ
ສໍາເນົາຄລິບ
p+q=15 pq=7\times 2=14
ຕົວຫານນິພົດຕາມການຈັດກຸ່ມ. ທຳອິດນິພົດຕ້ອງຖືກຂຽນຄືນໃໝ່ເປັນ 7b^{2}+pb+qb+2. ເພື່ອຊອກຫາ p ແລະ q, ໃຫ້ຕັ້ງຄ່າລະບົບເພື່ອຖືກແກ້ໄຂ.
1,14 2,7
ເນື່ອງຈາກ pq ເປັນຄ່າບວກ, p ແລະ q ຈຶ່ງມີສັນຍາລັກດຽວກັນ. ເນື່ອງຈາກ p+q ເປັນຄ່າບວກ, p ແລະ q ຈຶ່ງເປັນຄ່າບວກທັງຄູ່. ສ້າງລາຍຊື່ຄູ່ຈຳນວນເຕັມທັງໝົດທີ່ໃຫ້ຜົນ 14.
1+14=15 2+7=9
ຄຳນວນຈຳນວນຮວມສຳລັບແຕ່ລະຄູ່.
p=1 q=14
ທາງອອກດັ່ງກ່າວເປັນຄູ່ທີ່ໃຫ້ຜົນຮວມ 15.
\left(7b^{2}+b\right)+\left(14b+2\right)
ຂຽນ 7b^{2}+15b+2 ຄືນໃໝ່ເປັນ \left(7b^{2}+b\right)+\left(14b+2\right).
b\left(7b+1\right)+2\left(7b+1\right)
ຕົວຫານ b ໃນຕອນທຳອິດ ແລະ 2 ໃນກຸ່ມທີສອງ.
\left(7b+1\right)\left(b+2\right)
ແຍກຄຳທົ່ວໄປ 7b+1 ໂດຍການໃຊ້ຄຸນສົມບັດການແຈກຢາຍ.
7b^{2}+15b+2=0
Quadratic polynomial ສາມາດຫານໄດ້ໂດຍໃຊ້ການປ່ຽນແປງ ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), ເຊິ່ງ x_{1} ແລະ x_{2} ແມ່ນວິທີແກ້ໄຂສົມຜົນ quadratic ax^{2}+bx+c=0.
b=\frac{-15±\sqrt{15^{2}-4\times 7\times 2}}{2\times 7}
ສົມຜົນທັງໝົດຂອງແບບຟອມ ax^{2}+bx+c=0 ສາມາດຖືກແກ້ໄດ້ໂດຍໃຊ້ສູດຄຳນວນສົມຜົນສອງຊັ້ນ: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. ສູດຄຳນວນສົມຜົນສອງຊັ້ນຈະໃຫ້ວິທີແກ້ສອງແບບ, ໜຶ່ງແມ່ນເມື່ອ ± ເປັນການບວກ ແລະ ອີກສອງແມ່ນເມື່ອມັນເປັນການລົບ.
b=\frac{-15±\sqrt{225-4\times 7\times 2}}{2\times 7}
ຮາກທີ່ສອງຂອງຄ່າສະເລ່ຍ 15.
b=\frac{-15±\sqrt{225-28\times 2}}{2\times 7}
ຄູນ -4 ໃຫ້ກັບ 7.
b=\frac{-15±\sqrt{225-56}}{2\times 7}
ຄູນ -28 ໃຫ້ກັບ 2.
b=\frac{-15±\sqrt{169}}{2\times 7}
ເພີ່ມ 225 ໃສ່ -56.
b=\frac{-15±13}{2\times 7}
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງ 169.
b=\frac{-15±13}{14}
ຄູນ 2 ໃຫ້ກັບ 7.
b=-\frac{2}{14}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ b=\frac{-15±13}{14} ເມື່ອ ± ບວກ. ເພີ່ມ -15 ໃສ່ 13.
b=-\frac{1}{7}
ຫຼຸດເສດສ່ວນ \frac{-2}{14} ເປັນຈຳນວນໜ້ອຍສຸດໂດຍແຍກ ແລະ ຍົກເລີກ 2.
b=-\frac{28}{14}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ b=\frac{-15±13}{14} ເມື່ອ ± ເປັນລົບ. ລົບ 13 ອອກຈາກ -15.
b=-2
ຫານ -28 ດ້ວຍ 14.
7b^{2}+15b+2=7\left(b-\left(-\frac{1}{7}\right)\right)\left(b-\left(-2\right)\right)
ຫານສົມຜົນຕົ້ນສະບັບໂດຍໃຊ້ ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). ແທນ -\frac{1}{7} ເປັນ x_{1} ແລະ -2 ເປັນ x_{2}.
7b^{2}+15b+2=7\left(b+\frac{1}{7}\right)\left(b+2\right)
ເຮັດໃຫ້ນິພົດທັງໝົດຂອງຮູບແບບ p-\left(-q\right) ເປັນ p+q.
7b^{2}+15b+2=7\times \frac{7b+1}{7}\left(b+2\right)
ເພີ່ມ \frac{1}{7} ໃສ່ b ໂດຍການຊອກຫາຕົວຫານທົ່ວໄປ ແລະ ການເພີ່ມຕົວເສດ. ຈາກນັ້ນ, ຫຼຸດເສດສ່ວນເປັນຈຳນວນໜ້ອຍທີ່ສຸດຫາກເປັນໄປໄດ້.
7b^{2}+15b+2=\left(7b+1\right)\left(b+2\right)
ຍົກເລີກຕົວຄູນທີ່ໃຫຍ່ທີ່ສຸດ 7 ໃນ 7 ແລະ 7.
ຕົວຢ່າງ
ສະສົມQuadratic
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometry
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
ສະສົມເສັ້ນ
y = 3x + 4
Arithmetic
699 * 533
Matrix
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
ສະສົມພ້ອມກັນ
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
ຄວາມແຕກແຍກ
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ການຮວມ
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
ຂີດຈໍາກັດ
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}