Skip ໄປຫາເນື້ອຫາຫຼັກ
ແກ້ສຳລັບ x
Tick mark Image
Graph

ບັນຫາທີ່ຄ້າຍຄືກັນຈາກWeb Search

ແບ່ງປັນ

6x^{2}-8x=0
ອັນໃດກໍໄດ້ຄູນສູນໄດ້ຕົວມັນເອງ.
x\left(6x-8\right)=0
ຕົວປະກອບຈາກ x.
x=0 x=\frac{4}{3}
ເພື່ອຊອກຫາວິທີແກ້ສົມຜົນ, ໃຫ້ແກ້ x=0 ແລະ 6x-8=0.
6x^{2}-8x=0
ອັນໃດກໍໄດ້ຄູນສູນໄດ້ຕົວມັນເອງ.
x=\frac{-\left(-8\right)±\sqrt{\left(-8\right)^{2}}}{2\times 6}
ສົມຜົນນີ້ແມ່ນຢູ່ໃນຮູບແບບມາດຕະຖານ: ax^{2}+bx+c=0. ການແທນ 6 ສຳລັບ a, -8 ສຳລັບ b ແລະ 0 ສຳລັບ c ໃນສູດຄຳນວນກຳລັງສອງ, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-\left(-8\right)±8}{2\times 6}
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງ \left(-8\right)^{2}.
x=\frac{8±8}{2\times 6}
ຈຳນວນກົງກັນຂ້າມຂອງ -8 ແມ່ນ 8.
x=\frac{8±8}{12}
ຄູນ 2 ໃຫ້ກັບ 6.
x=\frac{16}{12}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ x=\frac{8±8}{12} ເມື່ອ ± ບວກ. ເພີ່ມ 8 ໃສ່ 8.
x=\frac{4}{3}
ຫຼຸດເສດສ່ວນ \frac{16}{12} ເປັນຈຳນວນໜ້ອຍສຸດໂດຍແຍກ ແລະ ຍົກເລີກ 4.
x=\frac{0}{12}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ x=\frac{8±8}{12} ເມື່ອ ± ເປັນລົບ. ລົບ 8 ອອກຈາກ 8.
x=0
ຫານ 0 ດ້ວຍ 12.
x=\frac{4}{3} x=0
ຕອນນີ້ແກ້ໄຂສົມຜົນແລ້ວ.
6x^{2}-8x=0
ອັນໃດກໍໄດ້ຄູນສູນໄດ້ຕົວມັນເອງ.
\frac{6x^{2}-8x}{6}=\frac{0}{6}
ຫານທັງສອງຂ້າງດ້ວຍ 6.
x^{2}+\left(-\frac{8}{6}\right)x=\frac{0}{6}
ການຫານດ້ວຍ 6 ຈະຍົກເລີກການຄູນດ້ວຍ 6.
x^{2}-\frac{4}{3}x=\frac{0}{6}
ຫຼຸດເສດສ່ວນ \frac{-8}{6} ເປັນຈຳນວນໜ້ອຍສຸດໂດຍແຍກ ແລະ ຍົກເລີກ 2.
x^{2}-\frac{4}{3}x=0
ຫານ 0 ດ້ວຍ 6.
x^{2}-\frac{4}{3}x+\left(-\frac{2}{3}\right)^{2}=\left(-\frac{2}{3}\right)^{2}
ຫານ -\frac{4}{3}, ຄ່າສຳປະສິດຂອງ x ດ້ວຍ 2 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ -\frac{2}{3}. ຈາກນັ້ນເພີ່ມຮາກຂອງ -\frac{2}{3} ໃສ່ທັງສອງຂ້າງຂອງສົມຜົນ. ຂັ້ນຕອນນີ້ຈະເຮັດໃຫ້ຂ້າງຊ້າຍຂອງສົມຜົນເປັນຮາກສົມບູນ.
x^{2}-\frac{4}{3}x+\frac{4}{9}=\frac{4}{9}
ຮາກທີສອງຂອງຄ່າສະເລ່ຍ -\frac{2}{3} ໂດຍຮາກທີສອງຂອງທັງຕົວສເສດ ແລະ ຕົວຫານຂອງເສດສ່ວນ.
\left(x-\frac{2}{3}\right)^{2}=\frac{4}{9}
ຕົວປະກອບ x^{2}-\frac{4}{3}x+\frac{4}{9}. ໃນທົ່ວໄປ, ເມື່ອ x^{2}+bx+c ເປັນຮາກສົມບູນ, ມັນສາມາດເປັນຕົວປະກອບ \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2} ໄດ້ສະເໝີ.
\sqrt{\left(x-\frac{2}{3}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{4}{9}}
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງທັງສອງຂ້າງຂອງສົມຜົນ.
x-\frac{2}{3}=\frac{2}{3} x-\frac{2}{3}=-\frac{2}{3}
ເຮັດໃຫ້ງ່າຍ.
x=\frac{4}{3} x=0
ເພີ່ມ \frac{2}{3} ໃສ່ທັງສອງດ້ານຂອງສົມຜົນ.