ແກ້ສຳລັບ x
x = \frac{2 \sqrt{3}}{3} \approx 1,154700538
x = -\frac{2 \sqrt{3}}{3} \approx -1,154700538
Graph
ແບ່ງປັນ
ສໍາເນົາຄລິບ
3x^{2}=4
ຮວມ 4x^{2} ແລະ -x^{2} ເພື່ອຮັບ 3x^{2}.
x^{2}=\frac{4}{3}
ຫານທັງສອງຂ້າງດ້ວຍ 3.
x=\frac{2\sqrt{3}}{3} x=-\frac{2\sqrt{3}}{3}
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງທັງສອງຂ້າງຂອງສົມຜົນ.
3x^{2}=4
ຮວມ 4x^{2} ແລະ -x^{2} ເພື່ອຮັບ 3x^{2}.
3x^{2}-4=0
ລົບ 4 ອອກຈາກທັງສອງຂ້າງ.
x=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\times 3\left(-4\right)}}{2\times 3}
ສົມຜົນນີ້ແມ່ນຢູ່ໃນຮູບແບບມາດຕະຖານ: ax^{2}+bx+c=0. ການແທນ 3 ສຳລັບ a, 0 ສຳລັບ b ແລະ -4 ສຳລັບ c ໃນສູດຄຳນວນກຳລັງສອງ, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{0±\sqrt{-4\times 3\left(-4\right)}}{2\times 3}
ຮາກທີ່ສອງຂອງຄ່າສະເລ່ຍ 0.
x=\frac{0±\sqrt{-12\left(-4\right)}}{2\times 3}
ຄູນ -4 ໃຫ້ກັບ 3.
x=\frac{0±\sqrt{48}}{2\times 3}
ຄູນ -12 ໃຫ້ກັບ -4.
x=\frac{0±4\sqrt{3}}{2\times 3}
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງ 48.
x=\frac{0±4\sqrt{3}}{6}
ຄູນ 2 ໃຫ້ກັບ 3.
x=\frac{2\sqrt{3}}{3}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ x=\frac{0±4\sqrt{3}}{6} ເມື່ອ ± ບວກ.
x=-\frac{2\sqrt{3}}{3}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ x=\frac{0±4\sqrt{3}}{6} ເມື່ອ ± ເປັນລົບ.
x=\frac{2\sqrt{3}}{3} x=-\frac{2\sqrt{3}}{3}
ຕອນນີ້ແກ້ໄຂສົມຜົນແລ້ວ.
ຕົວຢ່າງ
ສະສົມQuadratic
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometry
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
ສະສົມເສັ້ນ
y = 3x + 4
Arithmetic
699 * 533
Matrix
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
ສະສົມພ້ອມກັນ
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
ຄວາມແຕກແຍກ
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ການຮວມ
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
ຂີດຈໍາກັດ
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}