ຕົວປະກອບ
4\left(a-\frac{3-3\sqrt{2}}{2}\right)\left(a-\frac{3\sqrt{2}+3}{2}\right)
ປະເມີນ
4a^{2}-12a-9
ແບ່ງປັນ
ສໍາເນົາຄລິບ
4a^{2}-12a-9=0
Quadratic polynomial ສາມາດຫານໄດ້ໂດຍໃຊ້ການປ່ຽນແປງ ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), ເຊິ່ງ x_{1} ແລະ x_{2} ແມ່ນວິທີແກ້ໄຂສົມຜົນ quadratic ax^{2}+bx+c=0.
a=\frac{-\left(-12\right)±\sqrt{\left(-12\right)^{2}-4\times 4\left(-9\right)}}{2\times 4}
ສົມຜົນທັງໝົດຂອງແບບຟອມ ax^{2}+bx+c=0 ສາມາດຖືກແກ້ໄດ້ໂດຍໃຊ້ສູດຄຳນວນສົມຜົນສອງຊັ້ນ: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. ສູດຄຳນວນສົມຜົນສອງຊັ້ນຈະໃຫ້ວິທີແກ້ສອງແບບ, ໜຶ່ງແມ່ນເມື່ອ ± ເປັນການບວກ ແລະ ອີກສອງແມ່ນເມື່ອມັນເປັນການລົບ.
a=\frac{-\left(-12\right)±\sqrt{144-4\times 4\left(-9\right)}}{2\times 4}
ຮາກທີ່ສອງຂອງຄ່າສະເລ່ຍ -12.
a=\frac{-\left(-12\right)±\sqrt{144-16\left(-9\right)}}{2\times 4}
ຄູນ -4 ໃຫ້ກັບ 4.
a=\frac{-\left(-12\right)±\sqrt{144+144}}{2\times 4}
ຄູນ -16 ໃຫ້ກັບ -9.
a=\frac{-\left(-12\right)±\sqrt{288}}{2\times 4}
ເພີ່ມ 144 ໃສ່ 144.
a=\frac{-\left(-12\right)±12\sqrt{2}}{2\times 4}
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງ 288.
a=\frac{12±12\sqrt{2}}{2\times 4}
ຈຳນວນກົງກັນຂ້າມຂອງ -12 ແມ່ນ 12.
a=\frac{12±12\sqrt{2}}{8}
ຄູນ 2 ໃຫ້ກັບ 4.
a=\frac{12\sqrt{2}+12}{8}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ a=\frac{12±12\sqrt{2}}{8} ເມື່ອ ± ບວກ. ເພີ່ມ 12 ໃສ່ 12\sqrt{2}.
a=\frac{3\sqrt{2}+3}{2}
ຫານ 12+12\sqrt{2} ດ້ວຍ 8.
a=\frac{12-12\sqrt{2}}{8}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ a=\frac{12±12\sqrt{2}}{8} ເມື່ອ ± ເປັນລົບ. ລົບ 12\sqrt{2} ອອກຈາກ 12.
a=\frac{3-3\sqrt{2}}{2}
ຫານ 12-12\sqrt{2} ດ້ວຍ 8.
4a^{2}-12a-9=4\left(a-\frac{3\sqrt{2}+3}{2}\right)\left(a-\frac{3-3\sqrt{2}}{2}\right)
ຫານສົມຜົນຕົ້ນສະບັບໂດຍໃຊ້ ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). ແທນ \frac{3+3\sqrt{2}}{2} ເປັນ x_{1} ແລະ \frac{3-3\sqrt{2}}{2} ເປັນ x_{2}.
ຕົວຢ່າງ
ສະສົມQuadratic
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometry
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
ສະສົມເສັ້ນ
y = 3x + 4
Arithmetic
699 * 533
Matrix
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
ສະສົມພ້ອມກັນ
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
ຄວາມແຕກແຍກ
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ການຮວມ
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
ຂີດຈໍາກັດ
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}