Skip ໄປຫາເນື້ອຫາຫຼັກ
ຕົວປະກອບ
Tick mark Image
ປະເມີນ
Tick mark Image

ບັນຫາທີ່ຄ້າຍຄືກັນຈາກWeb Search

ແບ່ງປັນ

3\left(a^{2}-2a\right)
ຕົວປະກອບຈາກ 3.
a\left(a-2\right)
ພິຈາລະນາ a^{2}-2a. ຕົວປະກອບຈາກ a.
3a\left(a-2\right)
ຂຽນນິພົດແບບມີປັດໃຈສົມບູນ.
3a^{2}-6a=0
Quadratic polynomial ສາມາດຫານໄດ້ໂດຍໃຊ້ການປ່ຽນແປງ ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), ເຊິ່ງ x_{1} ແລະ x_{2} ແມ່ນວິທີແກ້ໄຂສົມຜົນ quadratic ax^{2}+bx+c=0.
a=\frac{-\left(-6\right)±\sqrt{\left(-6\right)^{2}}}{2\times 3}
ສົມຜົນທັງໝົດຂອງແບບຟອມ ax^{2}+bx+c=0 ສາມາດຖືກແກ້ໄດ້ໂດຍໃຊ້ສູດຄຳນວນສົມຜົນສອງຊັ້ນ: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. ສູດຄຳນວນສົມຜົນສອງຊັ້ນຈະໃຫ້ວິທີແກ້ສອງແບບ, ໜຶ່ງແມ່ນເມື່ອ ± ເປັນການບວກ ແລະ ອີກສອງແມ່ນເມື່ອມັນເປັນການລົບ.
a=\frac{-\left(-6\right)±6}{2\times 3}
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງ \left(-6\right)^{2}.
a=\frac{6±6}{2\times 3}
ຈຳນວນກົງກັນຂ້າມຂອງ -6 ແມ່ນ 6.
a=\frac{6±6}{6}
ຄູນ 2 ໃຫ້ກັບ 3.
a=\frac{12}{6}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ a=\frac{6±6}{6} ເມື່ອ ± ບວກ. ເພີ່ມ 6 ໃສ່ 6.
a=2
ຫານ 12 ດ້ວຍ 6.
a=\frac{0}{6}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ a=\frac{6±6}{6} ເມື່ອ ± ເປັນລົບ. ລົບ 6 ອອກຈາກ 6.
a=0
ຫານ 0 ດ້ວຍ 6.
3a^{2}-6a=3\left(a-2\right)a
ຫານສົມຜົນຕົ້ນສະບັບໂດຍໃຊ້ ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). ແທນ 2 ເປັນ x_{1} ແລະ 0 ເປັນ x_{2}.