ຕົວປະກອບ
-9\left(x-\left(-\frac{\sqrt{77}}{3}+1\right)\right)\left(x-\left(\frac{\sqrt{77}}{3}+1\right)\right)
ປະເມີນ
68+18x-9x^{2}
Graph
ແບ່ງປັນ
ສໍາເນົາຄລິບ
-9x^{2}+18x+68=0
Quadratic polynomial ສາມາດຫານໄດ້ໂດຍໃຊ້ການປ່ຽນແປງ ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), ເຊິ່ງ x_{1} ແລະ x_{2} ແມ່ນວິທີແກ້ໄຂສົມຜົນ quadratic ax^{2}+bx+c=0.
x=\frac{-18±\sqrt{18^{2}-4\left(-9\right)\times 68}}{2\left(-9\right)}
ສົມຜົນທັງໝົດຂອງແບບຟອມ ax^{2}+bx+c=0 ສາມາດຖືກແກ້ໄດ້ໂດຍໃຊ້ສູດຄຳນວນສົມຜົນສອງຊັ້ນ: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. ສູດຄຳນວນສົມຜົນສອງຊັ້ນຈະໃຫ້ວິທີແກ້ສອງແບບ, ໜຶ່ງແມ່ນເມື່ອ ± ເປັນການບວກ ແລະ ອີກສອງແມ່ນເມື່ອມັນເປັນການລົບ.
x=\frac{-18±\sqrt{324-4\left(-9\right)\times 68}}{2\left(-9\right)}
ຮາກທີ່ສອງຂອງຄ່າສະເລ່ຍ 18.
x=\frac{-18±\sqrt{324+36\times 68}}{2\left(-9\right)}
ຄູນ -4 ໃຫ້ກັບ -9.
x=\frac{-18±\sqrt{324+2448}}{2\left(-9\right)}
ຄູນ 36 ໃຫ້ກັບ 68.
x=\frac{-18±\sqrt{2772}}{2\left(-9\right)}
ເພີ່ມ 324 ໃສ່ 2448.
x=\frac{-18±6\sqrt{77}}{2\left(-9\right)}
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງ 2772.
x=\frac{-18±6\sqrt{77}}{-18}
ຄູນ 2 ໃຫ້ກັບ -9.
x=\frac{6\sqrt{77}-18}{-18}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ x=\frac{-18±6\sqrt{77}}{-18} ເມື່ອ ± ບວກ. ເພີ່ມ -18 ໃສ່ 6\sqrt{77}.
x=-\frac{\sqrt{77}}{3}+1
ຫານ -18+6\sqrt{77} ດ້ວຍ -18.
x=\frac{-6\sqrt{77}-18}{-18}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ x=\frac{-18±6\sqrt{77}}{-18} ເມື່ອ ± ເປັນລົບ. ລົບ 6\sqrt{77} ອອກຈາກ -18.
x=\frac{\sqrt{77}}{3}+1
ຫານ -18-6\sqrt{77} ດ້ວຍ -18.
-9x^{2}+18x+68=-9\left(x-\left(-\frac{\sqrt{77}}{3}+1\right)\right)\left(x-\left(\frac{\sqrt{77}}{3}+1\right)\right)
ຫານສົມຜົນຕົ້ນສະບັບໂດຍໃຊ້ ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). ແທນ 1-\frac{\sqrt{77}}{3} ເປັນ x_{1} ແລະ 1+\frac{\sqrt{77}}{3} ເປັນ x_{2}.
ຕົວຢ່າງ
ສະສົມQuadratic
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometry
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
ສະສົມເສັ້ນ
y = 3x + 4
Arithmetic
699 * 533
Matrix
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
ສະສົມພ້ອມກັນ
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
ຄວາມແຕກແຍກ
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ການຮວມ
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
ຂີດຈໍາກັດ
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}