ຕົວປະກອບ
-9k\left(k+1\right)
ປະເມີນ
-9k\left(k+1\right)
ແບ່ງປັນ
ສໍາເນົາຄລິບ
9\left(-k^{2}-k\right)
ຕົວປະກອບຈາກ 9.
k\left(-k-1\right)
ພິຈາລະນາ -k^{2}-k. ຕົວປະກອບຈາກ k.
9k\left(-k-1\right)
ຂຽນນິພົດແບບມີປັດໃຈສົມບູນ.
-9k^{2}-9k=0
Quadratic polynomial ສາມາດຫານໄດ້ໂດຍໃຊ້ການປ່ຽນແປງ ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), ເຊິ່ງ x_{1} ແລະ x_{2} ແມ່ນວິທີແກ້ໄຂສົມຜົນ quadratic ax^{2}+bx+c=0.
k=\frac{-\left(-9\right)±\sqrt{\left(-9\right)^{2}}}{2\left(-9\right)}
ສົມຜົນທັງໝົດຂອງແບບຟອມ ax^{2}+bx+c=0 ສາມາດຖືກແກ້ໄດ້ໂດຍໃຊ້ສູດຄຳນວນສົມຜົນສອງຊັ້ນ: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. ສູດຄຳນວນສົມຜົນສອງຊັ້ນຈະໃຫ້ວິທີແກ້ສອງແບບ, ໜຶ່ງແມ່ນເມື່ອ ± ເປັນການບວກ ແລະ ອີກສອງແມ່ນເມື່ອມັນເປັນການລົບ.
k=\frac{-\left(-9\right)±9}{2\left(-9\right)}
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງ \left(-9\right)^{2}.
k=\frac{9±9}{2\left(-9\right)}
ຈຳນວນກົງກັນຂ້າມຂອງ -9 ແມ່ນ 9.
k=\frac{9±9}{-18}
ຄູນ 2 ໃຫ້ກັບ -9.
k=\frac{18}{-18}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ k=\frac{9±9}{-18} ເມື່ອ ± ບວກ. ເພີ່ມ 9 ໃສ່ 9.
k=-1
ຫານ 18 ດ້ວຍ -18.
k=\frac{0}{-18}
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ k=\frac{9±9}{-18} ເມື່ອ ± ເປັນລົບ. ລົບ 9 ອອກຈາກ 9.
k=0
ຫານ 0 ດ້ວຍ -18.
-9k^{2}-9k=-9\left(k-\left(-1\right)\right)k
ຫານສົມຜົນຕົ້ນສະບັບໂດຍໃຊ້ ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). ແທນ -1 ເປັນ x_{1} ແລະ 0 ເປັນ x_{2}.
-9k^{2}-9k=-9\left(k+1\right)k
ເຮັດໃຫ້ນິພົດທັງໝົດຂອງຮູບແບບ p-\left(-q\right) ເປັນ p+q.
ຕົວຢ່າງ
ສະສົມQuadratic
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometry
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
ສະສົມເສັ້ນ
y = 3x + 4
Arithmetic
699 * 533
Matrix
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
ສະສົມພ້ອມກັນ
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
ຄວາມແຕກແຍກ
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ການຮວມ
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
ຂີດຈໍາກັດ
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}