( 3 - \frac { x } { 2 } - ( 1 - \frac { x } { 3 } ) = 7 - ( x - \frac { x } { 2 } )
ແກ້ສຳລັບ x
x=15
Graph
Quiz
Linear Equation
( 3 - \frac { x } { 2 } - ( 1 - \frac { x } { 3 } ) = 7 - ( x - \frac { x } { 2 } )
ແບ່ງປັນ
ສໍາເນົາຄລິບ
6\left(3-\frac{x}{2}\right)-6\left(1-\frac{x}{3}\right)=42-6\left(x-\frac{x}{2}\right)
ຄູນສອງຂ້າງຂອງສົມຜົນດ້ວຍ 6, ຕົວຄູນທົ່ວໄປທີ່ໜ້ອຍທີ່ສຸດຂອງ 2,3.
18+6\left(-\frac{x}{2}\right)-6\left(1-\frac{x}{3}\right)=42-6\left(x-\frac{x}{2}\right)
ໃຊ້ຄຸນສົມບັດການແຈກແຈງເພື່ອຄູນ 6 ດ້ວຍ 3-\frac{x}{2}.
18-3x-6\left(1-\frac{x}{3}\right)=42-6\left(x-\frac{x}{2}\right)
ຍົກເລີກຕົວຄູນທີ່ໃຫຍ່ທີ່ສຸດ 2 ໃນ 6 ແລະ 2.
18-3x-6\left(1-\frac{x}{3}\right)=42-6\times \frac{1}{2}x
ຮວມ x ແລະ -\frac{x}{2} ເພື່ອຮັບ \frac{1}{2}x.
18-3x-6\left(1-\frac{x}{3}\right)=42-\frac{6}{2}x
ຄູນ 6 ກັບ \frac{1}{2} ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ \frac{6}{2}.
18-3x-6\left(1-\frac{x}{3}\right)=42-3x
ຫານ 6 ດ້ວຍ 2 ເພື່ອໄດ້ 3.
18-3x-6\left(1-\frac{x}{3}\right)+3x=42
ເພີ່ມ 3x ໃສ່ທັງສອງດ້ານ.
3\left(18-3x-6\left(1-\frac{x}{3}\right)\right)+9x=126
ຄູນທັງສອງຂ້າງຂອງສົມຜົນດ້ວຍ 3.
9\left(18-3x-6\left(1-\frac{x}{3}\right)\right)+27x=378
ຄູນທັງສອງຂ້າງຂອງສົມຜົນດ້ວຍ 3.
9\left(18-3x-6+6\times \frac{x}{3}\right)+27x=378
ໃຊ້ຄຸນສົມບັດການແຈກແຈງເພື່ອຄູນ -6 ດ້ວຍ 1-\frac{x}{3}.
9\left(18-3x-6+2x\right)+27x=378
ຍົກເລີກຕົວຄູນທີ່ໃຫຍ່ທີ່ສຸດ 3 ໃນ 6 ແລະ 3.
9\left(12-3x+2x\right)+27x=378
ລົບ 6 ອອກຈາກ 18 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ 12.
9\left(12-x\right)+27x=378
ຮວມ -3x ແລະ 2x ເພື່ອຮັບ -x.
108-9x+27x=378
ໃຊ້ຄຸນສົມບັດການແຈກແຈງເພື່ອຄູນ 9 ດ້ວຍ 12-x.
108+18x=378
ຮວມ -9x ແລະ 27x ເພື່ອຮັບ 18x.
18x=378-108
ລົບ 108 ອອກຈາກທັງສອງຂ້າງ.
18x=270
ລົບ 108 ອອກຈາກ 378 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ 270.
x=\frac{270}{18}
ຫານທັງສອງຂ້າງດ້ວຍ 18.
x=15
ຫານ 270 ດ້ວຍ 18 ເພື່ອໄດ້ 15.
ຕົວຢ່າງ
ສະສົມQuadratic
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometry
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
ສະສົມເສັ້ນ
y = 3x + 4
Arithmetic
699 * 533
Matrix
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
ສະສົມພ້ອມກັນ
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
ຄວາມແຕກແຍກ
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ການຮວມ
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
ຂີດຈໍາກັດ
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}