Skip ໄປຫາເນື້ອຫາຫຼັກ
ແກ້ສຳລັບ x
Tick mark Image
Graph

ບັນຫາທີ່ຄ້າຍຄືກັນຈາກWeb Search

ແບ່ງປັນ

\sqrt{5x+4}=2x+1
ລົບ -1 ອອກຈາກສົມຜົນທັງສອງຂ້າງ.
\left(\sqrt{5x+4}\right)^{2}=\left(2x+1\right)^{2}
ຮາກທີ່ສອງຂອງຄ່າສະເລ່ຍຂອງສົມຜົນທັງສອງຂ້າງ.
5x+4=\left(2x+1\right)^{2}
ຄຳນວນ \sqrt{5x+4} ກຳລັງ 2 ແລະ ໄດ້ 5x+4.
5x+4=4x^{2}+4x+1
ໃຊ້ທິດສະດີທະວິນາມ \left(a+b\right)^{2}=a^{2}+2ab+b^{2} ເພື່ອຂະຫຍາຍ \left(2x+1\right)^{2}.
5x+4-4x^{2}=4x+1
ລົບ 4x^{2} ອອກຈາກທັງສອງຂ້າງ.
5x+4-4x^{2}-4x=1
ລົບ 4x ອອກຈາກທັງສອງຂ້າງ.
x+4-4x^{2}=1
ຮວມ 5x ແລະ -4x ເພື່ອຮັບ x.
x+4-4x^{2}-1=0
ລົບ 1 ອອກຈາກທັງສອງຂ້າງ.
x+3-4x^{2}=0
ລົບ 1 ອອກຈາກ 4 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ 3.
-4x^{2}+x+3=0
ຈັດຮຽງພະຫຸນາມຄືນໃໝ່ໃຫ້ເປັນຮູບແບບມາດຕະຖານ. ວາງພົດຕາມລຳດັບຈາກສູງສຸດຫາຕ່ຳສຸດ.
a+b=1 ab=-4\times 3=-12
ເພື່ອແກ້ສົມຜົນ, ໃຫ້ຫານທາງຊ້າຍໂດຍການຈັດກຸ່ມ, ທຳອິດ, ທາງຊ້າຍຈະຕ້ອງຂຽນໃໝ່ເປັນ -4x^{2}+ax+bx+3. ເພື່ອຊອກຫາ a ແລະ b, ໃຫ້ຕັ້ງຄ່າລະບົບເພື່ອຖືກແກ້ໄຂ.
-1,12 -2,6 -3,4
ເນື່ອງຈາກ ab ເປັນຄ່າລົບ, a ແລະ b ຈຶ່ງມີສັນຍາລັກກົງກັນຂ້າມ. ເນື່ອງຈາກ a+b ເປັນຄ່າບວກ, ຈຳນວນບວກຈຶ່ງມີຄ່າສົມບູນສູງກວ່າຈຳນວນລົບ. ສ້າງລາຍຊື່ຄູ່ຈຳນວນເຕັມທັງໝົດທີ່ໃຫ້ຜົນ -12.
-1+12=11 -2+6=4 -3+4=1
ຄຳນວນຈຳນວນຮວມສຳລັບແຕ່ລະຄູ່.
a=4 b=-3
ທາງອອກດັ່ງກ່າວເປັນຄູ່ທີ່ໃຫ້ຜົນຮວມ 1.
\left(-4x^{2}+4x\right)+\left(-3x+3\right)
ຂຽນ -4x^{2}+x+3 ຄືນໃໝ່ເປັນ \left(-4x^{2}+4x\right)+\left(-3x+3\right).
4x\left(-x+1\right)+3\left(-x+1\right)
ຕົວຫານ 4x ໃນຕອນທຳອິດ ແລະ 3 ໃນກຸ່ມທີສອງ.
\left(-x+1\right)\left(4x+3\right)
ແຍກຄຳທົ່ວໄປ -x+1 ໂດຍການໃຊ້ຄຸນສົມບັດການແຈກຢາຍ.
x=1 x=-\frac{3}{4}
ເພື່ອຊອກຫາວິທີແກ້ສົມຜົນ, ໃຫ້ແກ້ -x+1=0 ແລະ 4x+3=0.
\sqrt{5\times 1+4}-1=2\times 1
ປ່ຽນແທນ 1 ສຳລັບ x ໃນສົມຜົນອື່ນ \sqrt{5x+4}-1=2x.
2=2
ເຮັດໃຫ້ງ່າຍ. ຄ່າ x=1 ເປັນໄປຕາມສົມຜົນ.
\sqrt{5\left(-\frac{3}{4}\right)+4}-1=2\left(-\frac{3}{4}\right)
ປ່ຽນແທນ -\frac{3}{4} ສຳລັບ x ໃນສົມຜົນອື່ນ \sqrt{5x+4}-1=2x.
-\frac{1}{2}=-\frac{3}{2}
ເຮັດໃຫ້ງ່າຍ. ຄ່າ x=-\frac{3}{4} ບໍ່ເປັນໄປຕາມສົມຜົນ.
x=1
ສົມຜົນ \sqrt{5x+4}=2x+1 ມີຄຳຕອບທີ່ເປັນເອກະລັກ.