Skip ໄປຫາເນື້ອຫາຫຼັກ
ແກ້ສຳລັບ x
Tick mark Image
Graph

ບັນຫາທີ່ຄ້າຍຄືກັນຈາກWeb Search

ແບ່ງປັນ

\frac{100\left(\sqrt{3}+1\right)}{\left(\sqrt{3}-1\right)\left(\sqrt{3}+1\right)}=x
ໃຊ້ເຫດຜົນຕັດສິນຕົວຫານຂອງ \frac{100}{\sqrt{3}-1} ໂດຍການຫານຕົວເສດ ແລະ ຕົວຫານໂດຍ \sqrt{3}+1.
\frac{100\left(\sqrt{3}+1\right)}{\left(\sqrt{3}\right)^{2}-1^{2}}=x
ພິຈາລະນາ \left(\sqrt{3}-1\right)\left(\sqrt{3}+1\right). ການຄູນສາມາດປ່ຽນເປັນຮາກອື່ນໂດຍໃຊ້ກົດ: \left(a-b\right)\left(a+b\right)=a^{2}-b^{2}.
\frac{100\left(\sqrt{3}+1\right)}{3-1}=x
ຮາກທີ່ສອງຂອງຄ່າສະເລ່ຍ \sqrt{3}. ຮາກທີ່ສອງຂອງຄ່າສະເລ່ຍ 1.
\frac{100\left(\sqrt{3}+1\right)}{2}=x
ລົບ 1 ອອກຈາກ 3 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ 2.
50\left(\sqrt{3}+1\right)=x
ຫານ 100\left(\sqrt{3}+1\right) ດ້ວຍ 2 ເພື່ອໄດ້ 50\left(\sqrt{3}+1\right).
50\sqrt{3}+50=x
ໃຊ້ຄຸນສົມບັດການແຈກແຈງເພື່ອຄູນ 50 ດ້ວຍ \sqrt{3}+1.
x=50\sqrt{3}+50
ສະຫຼັບຂ້າງເພື່ອໃຫ້ພົດຕົວແປທັງໝົດຢູ່ຂ້າງຊ້າຍຂອງເຄື່ອງໝາຍເທົ່າກັບ.