\frac{ }{ } { n }^{ 2 } = { 11 }^{ 2 } - { 107 }^{ 2 } + { 96 }^{ 2 } + { 59 }^{ 2 }
ແກ້ສຳລັບ n
n=-37
n=37
ແບ່ງປັນ
ສໍາເນົາຄລິບ
1n^{2}=11^{2}-107^{2}+96^{2}+59^{2}
ຄ່າໃດທີ່ຫານດ້ວຍໜຶ່ງແມ່ນຈະໄດ້ຕົວມັນເອງ.
1n^{2}=121-107^{2}+96^{2}+59^{2}
ຄຳນວນ 11 ກຳລັງ 2 ແລະ ໄດ້ 121.
1n^{2}=121-11449+96^{2}+59^{2}
ຄຳນວນ 107 ກຳລັງ 2 ແລະ ໄດ້ 11449.
1n^{2}=-11328+96^{2}+59^{2}
ລົບ 11449 ອອກຈາກ 121 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ -11328.
1n^{2}=-11328+9216+59^{2}
ຄຳນວນ 96 ກຳລັງ 2 ແລະ ໄດ້ 9216.
1n^{2}=-2112+59^{2}
ເພີ່ມ -11328 ແລະ 9216 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ -2112.
1n^{2}=-2112+3481
ຄຳນວນ 59 ກຳລັງ 2 ແລະ ໄດ້ 3481.
1n^{2}=1369
ເພີ່ມ -2112 ແລະ 3481 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ 1369.
1n^{2}-1369=0
ລົບ 1369 ອອກຈາກທັງສອງຂ້າງ.
n^{2}-1369=0
ຈັດລຳດັບພົດຄືນໃໝ່.
\left(n-37\right)\left(n+37\right)=0
ພິຈາລະນາ n^{2}-1369. ຂຽນ n^{2}-1369 ຄືນໃໝ່ເປັນ n^{2}-37^{2}. ຄວາມແຕກຕ່າງຂອງສີ່ຫຼ່ຽມສາມາດແຍກໄດ້ໂດຍໃຊ້ກົດ: a^{2}-b^{2}=\left(a-b\right)\left(a+b\right).
n=37 n=-37
ເພື່ອຊອກຫາວິທີແກ້ສົມຜົນ, ໃຫ້ແກ້ n-37=0 ແລະ n+37=0.
1n^{2}=11^{2}-107^{2}+96^{2}+59^{2}
ຄ່າໃດທີ່ຫານດ້ວຍໜຶ່ງແມ່ນຈະໄດ້ຕົວມັນເອງ.
1n^{2}=121-107^{2}+96^{2}+59^{2}
ຄຳນວນ 11 ກຳລັງ 2 ແລະ ໄດ້ 121.
1n^{2}=121-11449+96^{2}+59^{2}
ຄຳນວນ 107 ກຳລັງ 2 ແລະ ໄດ້ 11449.
1n^{2}=-11328+96^{2}+59^{2}
ລົບ 11449 ອອກຈາກ 121 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ -11328.
1n^{2}=-11328+9216+59^{2}
ຄຳນວນ 96 ກຳລັງ 2 ແລະ ໄດ້ 9216.
1n^{2}=-2112+59^{2}
ເພີ່ມ -11328 ແລະ 9216 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ -2112.
1n^{2}=-2112+3481
ຄຳນວນ 59 ກຳລັງ 2 ແລະ ໄດ້ 3481.
1n^{2}=1369
ເພີ່ມ -2112 ແລະ 3481 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ 1369.
n^{2}=1369
ຫານທັງສອງຂ້າງດ້ວຍ 1.
n=37 n=-37
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງທັງສອງຂ້າງຂອງສົມຜົນ.
1n^{2}=11^{2}-107^{2}+96^{2}+59^{2}
ຄ່າໃດທີ່ຫານດ້ວຍໜຶ່ງແມ່ນຈະໄດ້ຕົວມັນເອງ.
1n^{2}=121-107^{2}+96^{2}+59^{2}
ຄຳນວນ 11 ກຳລັງ 2 ແລະ ໄດ້ 121.
1n^{2}=121-11449+96^{2}+59^{2}
ຄຳນວນ 107 ກຳລັງ 2 ແລະ ໄດ້ 11449.
1n^{2}=-11328+96^{2}+59^{2}
ລົບ 11449 ອອກຈາກ 121 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ -11328.
1n^{2}=-11328+9216+59^{2}
ຄຳນວນ 96 ກຳລັງ 2 ແລະ ໄດ້ 9216.
1n^{2}=-2112+59^{2}
ເພີ່ມ -11328 ແລະ 9216 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ -2112.
1n^{2}=-2112+3481
ຄຳນວນ 59 ກຳລັງ 2 ແລະ ໄດ້ 3481.
1n^{2}=1369
ເພີ່ມ -2112 ແລະ 3481 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ 1369.
1n^{2}-1369=0
ລົບ 1369 ອອກຈາກທັງສອງຂ້າງ.
n^{2}-1369=0
ຈັດລຳດັບພົດຄືນໃໝ່.
n=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\left(-1369\right)}}{2}
ສົມຜົນນີ້ແມ່ນຢູ່ໃນຮູບແບບມາດຕະຖານ: ax^{2}+bx+c=0. ການແທນ 1 ສຳລັບ a, 0 ສຳລັບ b ແລະ -1369 ສຳລັບ c ໃນສູດຄຳນວນກຳລັງສອງ, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
n=\frac{0±\sqrt{-4\left(-1369\right)}}{2}
ຮາກທີ່ສອງຂອງຄ່າສະເລ່ຍ 0.
n=\frac{0±\sqrt{5476}}{2}
ຄູນ -4 ໃຫ້ກັບ -1369.
n=\frac{0±74}{2}
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງ 5476.
n=37
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ n=\frac{0±74}{2} ເມື່ອ ± ບວກ. ຫານ 74 ດ້ວຍ 2.
n=-37
ຕອນນີ້ໃຫ້ແກ້ສົມຜົນ n=\frac{0±74}{2} ເມື່ອ ± ເປັນລົບ. ຫານ -74 ດ້ວຍ 2.
n=37 n=-37
ຕອນນີ້ແກ້ໄຂສົມຜົນແລ້ວ.
ຕົວຢ່າງ
ສະສົມQuadratic
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometry
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
ສະສົມເສັ້ນ
y = 3x + 4
Arithmetic
699 * 533
Matrix
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
ສະສົມພ້ອມກັນ
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
ຄວາມແຕກແຍກ
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ການຮວມ
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
ຂີດຈໍາກັດ
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}