ແກ້ສຳລັບ x
x=-2-\frac{6}{y}
y\neq 0
ແກ້ສຳລັບ y
y=-\frac{6}{x+2}
x\neq -2
Graph
ແບ່ງປັນ
ສໍາເນົາຄລິບ
2\left(y-xy\right)=3\left(4+2y\right)
ຄູນສອງຂ້າງຂອງສົມຜົນດ້ວຍ 6, ຕົວຄູນທົ່ວໄປທີ່ໜ້ອຍທີ່ສຸດຂອງ 3,-2.
2y-2yx=3\left(4+2y\right)
ໃຊ້ຄຸນສົມບັດການແຈກແຈງເພື່ອຄູນ 2 ດ້ວຍ y-xy.
2y-2yx=12+6y
ໃຊ້ຄຸນສົມບັດການແຈກແຈງເພື່ອຄູນ 3 ດ້ວຍ 4+2y.
-2yx=12+6y-2y
ລົບ 2y ອອກຈາກທັງສອງຂ້າງ.
-2yx=12+4y
ຮວມ 6y ແລະ -2y ເພື່ອຮັບ 4y.
\left(-2y\right)x=4y+12
ສົມຜົນຢູ່ໃນຮູບແບບມາດຕະຖານ.
\frac{\left(-2y\right)x}{-2y}=\frac{4y+12}{-2y}
ຫານທັງສອງຂ້າງດ້ວຍ -2y.
x=\frac{4y+12}{-2y}
ການຫານດ້ວຍ -2y ຈະຍົກເລີກການຄູນດ້ວຍ -2y.
x=-2-\frac{6}{y}
ຫານ 12+4y ດ້ວຍ -2y.
2\left(y-xy\right)=3\left(4+2y\right)
ຄູນສອງຂ້າງຂອງສົມຜົນດ້ວຍ 6, ຕົວຄູນທົ່ວໄປທີ່ໜ້ອຍທີ່ສຸດຂອງ 3,-2.
2y-2yx=3\left(4+2y\right)
ໃຊ້ຄຸນສົມບັດການແຈກແຈງເພື່ອຄູນ 2 ດ້ວຍ y-xy.
2y-2yx=12+6y
ໃຊ້ຄຸນສົມບັດການແຈກແຈງເພື່ອຄູນ 3 ດ້ວຍ 4+2y.
2y-2yx-6y=12
ລົບ 6y ອອກຈາກທັງສອງຂ້າງ.
-4y-2yx=12
ຮວມ 2y ແລະ -6y ເພື່ອຮັບ -4y.
\left(-4-2x\right)y=12
ຮວມທຸກຄຳສັບທີ່ມີ y.
\left(-2x-4\right)y=12
ສົມຜົນຢູ່ໃນຮູບແບບມາດຕະຖານ.
\frac{\left(-2x-4\right)y}{-2x-4}=\frac{12}{-2x-4}
ຫານທັງສອງຂ້າງດ້ວຍ -4-2x.
y=\frac{12}{-2x-4}
ການຫານດ້ວຍ -4-2x ຈະຍົກເລີກການຄູນດ້ວຍ -4-2x.
y=-\frac{6}{x+2}
ຫານ 12 ດ້ວຍ -4-2x.
ຕົວຢ່າງ
ສະສົມQuadratic
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometry
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
ສະສົມເສັ້ນ
y = 3x + 4
Arithmetic
699 * 533
Matrix
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
ສະສົມພ້ອມກັນ
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
ຄວາມແຕກແຍກ
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ການຮວມ
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
ຂີດຈໍາກັດ
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}