Skip ໄປຫາເນື້ອຫາຫຼັກ
ແກ້ສຳລັບ y
Tick mark Image
Graph

ບັນຫາທີ່ຄ້າຍຄືກັນຈາກWeb Search

ແບ່ງປັນ

\frac{1}{3}y+\frac{1}{3}\left(-3\right)-\frac{1}{4}\left(y-4\right)=\frac{1}{6}
ໃຊ້ຄຸນສົມບັດການແຈກແຈງເພື່ອຄູນ \frac{1}{3} ດ້ວຍ y-3.
\frac{1}{3}y+\frac{-3}{3}-\frac{1}{4}\left(y-4\right)=\frac{1}{6}
ຄູນ \frac{1}{3} ກັບ -3 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ \frac{-3}{3}.
\frac{1}{3}y-1-\frac{1}{4}\left(y-4\right)=\frac{1}{6}
ຫານ -3 ດ້ວຍ 3 ເພື່ອໄດ້ -1.
\frac{1}{3}y-1-\frac{1}{4}y-\frac{1}{4}\left(-4\right)=\frac{1}{6}
ໃຊ້ຄຸນສົມບັດການແຈກແຈງເພື່ອຄູນ -\frac{1}{4} ດ້ວຍ y-4.
\frac{1}{3}y-1-\frac{1}{4}y+\frac{-\left(-4\right)}{4}=\frac{1}{6}
ສະແດງ -\frac{1}{4}\left(-4\right) ເປັນໜຶ່ງເສດສ່ວນ.
\frac{1}{3}y-1-\frac{1}{4}y+\frac{4}{4}=\frac{1}{6}
ຄູນ -1 ກັບ -4 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ 4.
\frac{1}{3}y-1-\frac{1}{4}y+1=\frac{1}{6}
ຫານ 4 ດ້ວຍ 4 ເພື່ອໄດ້ 1.
\frac{1}{12}y-1+1=\frac{1}{6}
ຮວມ \frac{1}{3}y ແລະ -\frac{1}{4}y ເພື່ອຮັບ \frac{1}{12}y.
\frac{1}{12}y=\frac{1}{6}
ເພີ່ມ -1 ແລະ 1 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ 0.
y=\frac{1}{6}\times 12
ຄູນສອງຂ້າງດ້ວຍ 12, ສ່ວນກັບຂອງ \frac{1}{12}.
y=\frac{12}{6}
ຄູນ \frac{1}{6} ກັບ 12 ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ \frac{12}{6}.
y=2
ຫານ 12 ດ້ວຍ 6 ເພື່ອໄດ້ 2.