Skip ໄປຫາເນື້ອຫາຫຼັກ
ແກ້ສຳລັບ x (complex solution)
Tick mark Image
Graph

ບັນຫາທີ່ຄ້າຍຄືກັນຈາກWeb Search

ແບ່ງປັນ

\left(x+3\right)^{2}=-\frac{\frac{1}{3}}{\frac{1}{2}}
ການຫານດ້ວຍ \frac{1}{2} ຈະຍົກເລີກການຄູນດ້ວຍ \frac{1}{2}.
\left(x+3\right)^{2}=-\frac{2}{3}
ຫານ -\frac{1}{3} ດ້ວຍ \frac{1}{2} ໂດຍການຄູນ -\frac{1}{3} ໂດຍຕົວເລກທີ່ກັບກັນຂອງ \frac{1}{2}.
x+3=\frac{\sqrt{6}i}{3} x+3=-\frac{\sqrt{6}i}{3}
ເອົາຮາກຂັ້ນສອງຂອງທັງສອງຂ້າງຂອງສົມຜົນ.
x+3-3=\frac{\sqrt{6}i}{3}-3 x+3-3=-\frac{\sqrt{6}i}{3}-3
ລົບ 3 ອອກຈາກສົມຜົນທັງສອງຂ້າງ.
x=\frac{\sqrt{6}i}{3}-3 x=-\frac{\sqrt{6}i}{3}-3
ການລົບ 3 ອອກຈາກຕົວມັນເອງຈະເຫຼືອ 0.