រំលងទៅមាតិកាមេ
ដោះស្រាយសម្រាប់ x (complex solution)
Tick mark Image
ដោះស្រាយសម្រាប់ y (complex solution)
Tick mark Image
ដោះស្រាយសម្រាប់ x
Tick mark Image
ដោះស្រាយសម្រាប់ y
Tick mark Image
ក្រាហ្វ

បញ្ហាស្រដៀងគ្នាពី Web Search

ចែករំលែក

x-xy+1=y
ប្ដូរផ្នែកទាំងពីរ ដើម្បីឲ្យតួអថេរទាំងអស់ស្ថិតនៅផ្នែកខាងឆ្វេង។
x-xy=y-1
ដក 1 ពីជ្រុងទាំងពីរ។
\left(1-y\right)x=y-1
បន្សំតួទាំងអស់ដែលមាន x។
\frac{\left(1-y\right)x}{1-y}=\frac{y-1}{1-y}
ចែកជ្រុងទាំងពីនឹង 1-y។
x=\frac{y-1}{1-y}
ការចែកនឹង 1-y មិនធ្វើប្រមាណវិធីគុណនឹង 1-y ឡើងវិញ។
x=-1
ចែក y-1 នឹង 1-y។
y+xy=x+1
បន្ថែម xy ទៅជ្រុងទាំងពីរ។
\left(1+x\right)y=x+1
បន្សំតួទាំងអស់ដែលមាន y។
\left(x+1\right)y=x+1
សមីការឥឡូវនេះស្ថិតនៅក្នុងទម្រង់ស្ដង់ដារ។
\frac{\left(x+1\right)y}{x+1}=\frac{x+1}{x+1}
ចែកជ្រុងទាំងពីនឹង 1+x។
y=\frac{x+1}{x+1}
ការចែកនឹង 1+x មិនធ្វើប្រមាណវិធីគុណនឹង 1+x ឡើងវិញ។
y=1
ចែក 1+x នឹង 1+x។
x-xy+1=y
ប្ដូរផ្នែកទាំងពីរ ដើម្បីឲ្យតួអថេរទាំងអស់ស្ថិតនៅផ្នែកខាងឆ្វេង។
x-xy=y-1
ដក 1 ពីជ្រុងទាំងពីរ។
\left(1-y\right)x=y-1
បន្សំតួទាំងអស់ដែលមាន x។
\frac{\left(1-y\right)x}{1-y}=\frac{y-1}{1-y}
ចែកជ្រុងទាំងពីនឹង 1-y។
x=\frac{y-1}{1-y}
ការចែកនឹង 1-y មិនធ្វើប្រមាណវិធីគុណនឹង 1-y ឡើងវិញ។
x=-1
ចែក y-1 នឹង 1-y។
y+xy=x+1
បន្ថែម xy ទៅជ្រុងទាំងពីរ។
\left(1+x\right)y=x+1
បន្សំតួទាំងអស់ដែលមាន y។
\left(x+1\right)y=x+1
សមីការឥឡូវនេះស្ថិតនៅក្នុងទម្រង់ស្ដង់ដារ។
\frac{\left(x+1\right)y}{x+1}=\frac{x+1}{x+1}
ចែកជ្រុងទាំងពីនឹង 1+x។
y=\frac{x+1}{x+1}
ការចែកនឹង 1+x មិនធ្វើប្រមាណវិធីគុណនឹង 1+x ឡើងវិញ។
y=1
ចែក 1+x នឹង 1+x។