ដោះស្រាយសម្រាប់ x (complex solution)
\left\{\begin{matrix}x=-\frac{2yz}{y+2z}\text{, }&y\neq -2z\\x\in \mathrm{C}\text{, }&z=0\text{ and }y=0\end{matrix}\right.
ដោះស្រាយសម្រាប់ y (complex solution)
\left\{\begin{matrix}y=-\frac{2xz}{x+2z}\text{, }&x\neq -2z\\y\in \mathrm{C}\text{, }&z=0\text{ and }x=0\end{matrix}\right.
ដោះស្រាយសម្រាប់ x
\left\{\begin{matrix}x=-\frac{2yz}{y+2z}\text{, }&y\neq -2z\\x\in \mathrm{R}\text{, }&z=0\text{ and }y=0\end{matrix}\right.
ដោះស្រាយសម្រាប់ y
\left\{\begin{matrix}y=-\frac{2xz}{x+2z}\text{, }&x\neq -2z\\y\in \mathrm{R}\text{, }&z=0\text{ and }x=0\end{matrix}\right.
ចែករំលែក
ចម្លង ទៅ ក្តារ បន្ទះ ឃ្លីប
xy+2xz=-2yz
ដក 2yz ពីជ្រុងទាំងពីរ។ អ្វីមួយដកសូន្យបានលទ្ធផលបដិសេធខ្លួនឯង។
\left(y+2z\right)x=-2yz
បន្សំតួទាំងអស់ដែលមាន x។
\frac{\left(y+2z\right)x}{y+2z}=-\frac{2yz}{y+2z}
ចែកជ្រុងទាំងពីនឹង y+2z។
x=-\frac{2yz}{y+2z}
ការចែកនឹង y+2z មិនធ្វើប្រមាណវិធីគុណនឹង y+2z ឡើងវិញ។
xy+2yz=-2xz
ដក 2xz ពីជ្រុងទាំងពីរ។ អ្វីមួយដកសូន្យបានលទ្ធផលបដិសេធខ្លួនឯង។
\left(x+2z\right)y=-2xz
បន្សំតួទាំងអស់ដែលមាន y។
\frac{\left(x+2z\right)y}{x+2z}=-\frac{2xz}{x+2z}
ចែកជ្រុងទាំងពីនឹង x+2z។
y=-\frac{2xz}{x+2z}
ការចែកនឹង x+2z មិនធ្វើប្រមាណវិធីគុណនឹង x+2z ឡើងវិញ។
xy+2xz=-2yz
ដក 2yz ពីជ្រុងទាំងពីរ។ អ្វីមួយដកសូន្យបានលទ្ធផលបដិសេធខ្លួនឯង។
\left(y+2z\right)x=-2yz
បន្សំតួទាំងអស់ដែលមាន x។
\frac{\left(y+2z\right)x}{y+2z}=-\frac{2yz}{y+2z}
ចែកជ្រុងទាំងពីនឹង y+2z។
x=-\frac{2yz}{y+2z}
ការចែកនឹង y+2z មិនធ្វើប្រមាណវិធីគុណនឹង y+2z ឡើងវិញ។
xy+2yz=-2xz
ដក 2xz ពីជ្រុងទាំងពីរ។ អ្វីមួយដកសូន្យបានលទ្ធផលបដិសេធខ្លួនឯង។
\left(x+2z\right)y=-2xz
បន្សំតួទាំងអស់ដែលមាន y។
\frac{\left(x+2z\right)y}{x+2z}=-\frac{2xz}{x+2z}
ចែកជ្រុងទាំងពីនឹង x+2z។
y=-\frac{2xz}{x+2z}
ការចែកនឹង x+2z មិនធ្វើប្រមាណវិធីគុណនឹង x+2z ឡើងវិញ។
ឧទាហរណ៏
សមីការ Quadratic
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
ត្រីកោណមាត្រ
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
សមីការ Linear
y = 3x + 4
គណិតវិទ្យា
699 * 533
ម៉ាទ្រីស
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
សមីការដំណាលគ្នា
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
ភាពខុសគ្នា
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
សមាហរណកម្ម
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
ដែន កំណត់
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}