ដោះស្រាយសម្រាប់ x
\left\{\begin{matrix}x=\frac{1}{n}\text{, }&n\neq 0\\x\in \mathrm{R}\text{, }&\left(n-1\right)!=0\text{ or }n=-1\end{matrix}\right.
លំហាត់
Linear Equation
n \cdot ( n - 1 ) ! + ( n - 1 ) ! = x \cdot ( n + 1 ) \cdot n \cdot ( n - 1 ) !
ចែករំលែក
ចម្លង ទៅ ក្តារ បន្ទះ ឃ្លីប
n\left(n-1\right)!+\left(n-1\right)!=\left(xn+x\right)n\left(n-1\right)!
ប្រើលក្ខណៈបំបែកដើម្បីគុណ x នឹង n+1។
n\left(n-1\right)!+\left(n-1\right)!=\left(xn^{2}+xn\right)\left(n-1\right)!
ប្រើលក្ខណៈបំបែកដើម្បីគុណ xn+x នឹង n។
n\left(n-1\right)!+\left(n-1\right)!=xn^{2}\left(n-1\right)!+xn\left(n-1\right)!
ប្រើលក្ខណៈបំបែកដើម្បីគុណ xn^{2}+xn នឹង \left(n-1\right)!។
xn^{2}\left(n-1\right)!+xn\left(n-1\right)!=n\left(n-1\right)!+\left(n-1\right)!
ប្ដូរផ្នែកទាំងពីរ ដើម្បីឲ្យតួអថេរទាំងអស់ស្ថិតនៅផ្នែកខាងឆ្វេង។
\left(n^{2}\left(n-1\right)!+n\left(n-1\right)!\right)x=n\left(n-1\right)!+\left(n-1\right)!
បន្សំតួទាំងអស់ដែលមាន x។
\frac{\left(n^{2}\left(n-1\right)!+n\left(n-1\right)!\right)x}{n^{2}\left(n-1\right)!+n\left(n-1\right)!}=\frac{\left(n+1\right)\left(n-1\right)!}{n^{2}\left(n-1\right)!+n\left(n-1\right)!}
ចែកជ្រុងទាំងពីនឹង n^{2}\left(n-1\right)!+n\left(n-1\right)!។
x=\frac{\left(n+1\right)\left(n-1\right)!}{n^{2}\left(n-1\right)!+n\left(n-1\right)!}
ការចែកនឹង n^{2}\left(n-1\right)!+n\left(n-1\right)! មិនធ្វើប្រមាណវិធីគុណនឹង n^{2}\left(n-1\right)!+n\left(n-1\right)! ឡើងវិញ។
x=\frac{1}{n}
ចែក \left(n-1\right)!\left(1+n\right) នឹង n^{2}\left(n-1\right)!+n\left(n-1\right)!។
ឧទាហរណ៏
សមីការ Quadratic
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
ត្រីកោណមាត្រ
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
សមីការ Linear
y = 3x + 4
គណិតវិទ្យា
699 * 533
ម៉ាទ្រីស
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
សមីការដំណាលគ្នា
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
ភាពខុសគ្នា
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
សមាហរណកម្ម
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
ដែន កំណត់
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}