ដោះស្រាយសម្រាប់ x
x=-\frac{3y+2}{2y+1}
y\neq -\frac{1}{2}
ដោះស្រាយសម្រាប់ y
y=-\frac{x+2}{2x+3}
x\neq -\frac{3}{2}
ក្រាហ្វ
ចែករំលែក
ចម្លង ទៅ ក្តារ បន្ទះ ឃ្លីប
2xy+x+2=-3y
ដក 3y ពីជ្រុងទាំងពីរ។ អ្វីមួយដកសូន្យបានលទ្ធផលបដិសេធខ្លួនឯង។
2xy+x=-3y-2
ដក 2 ពីជ្រុងទាំងពីរ។
\left(2y+1\right)x=-3y-2
បន្សំតួទាំងអស់ដែលមាន x។
\frac{\left(2y+1\right)x}{2y+1}=\frac{-3y-2}{2y+1}
ចែកជ្រុងទាំងពីនឹង 2y+1។
x=\frac{-3y-2}{2y+1}
ការចែកនឹង 2y+1 មិនធ្វើប្រមាណវិធីគុណនឹង 2y+1 ឡើងវិញ។
x=-\frac{3y+2}{2y+1}
ចែក -3y-2 នឹង 2y+1។
2xy+3y+2=-x
ដក x ពីជ្រុងទាំងពីរ។ អ្វីមួយដកសូន្យបានលទ្ធផលបដិសេធខ្លួនឯង។
2xy+3y=-x-2
ដក 2 ពីជ្រុងទាំងពីរ។
\left(2x+3\right)y=-x-2
បន្សំតួទាំងអស់ដែលមាន y។
\frac{\left(2x+3\right)y}{2x+3}=\frac{-x-2}{2x+3}
ចែកជ្រុងទាំងពីនឹង 2x+3។
y=\frac{-x-2}{2x+3}
ការចែកនឹង 2x+3 មិនធ្វើប្រមាណវិធីគុណនឹង 2x+3 ឡើងវិញ។
y=-\frac{x+2}{2x+3}
ចែក -x-2 នឹង 2x+3។
ឧទាហរណ៏
សមីការ Quadratic
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
ត្រីកោណមាត្រ
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
សមីការ Linear
y = 3x + 4
គណិតវិទ្យា
699 * 533
ម៉ាទ្រីស
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
សមីការដំណាលគ្នា
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
ភាពខុសគ្នា
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
សមាហរណកម្ម
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
ដែន កំណត់
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}