រំលងទៅមាតិកាមេ
ដោះស្រាយសម្រាប់ x, y, z
Tick mark Image

បញ្ហាស្រដៀងគ្នាពី Web Search

ចែករំលែក

z=-1 x+y-z=0 2x+6y-5z=-4
ដាក់សមីការរតាមលំដាប់ជាថ្មី
x+y-\left(-1\right)=0 2x+6y-5\left(-1\right)=-4
ជំនួស -1 សម្រាប់ z នៅក្នុងសមីការរ​ទីពីរ និងទីបី។
y=-x-1 x=-\frac{9}{2}-3y
ដោះស្រាយ​សមីការរទាំងនេះសម្រាប់ y និង x រៀងៗខ្លួន។
x=-\frac{9}{2}-3\left(-x-1\right)
ជំនួស -x-1 សម្រាប់ y នៅក្នុងសមីការរផ្សេងទៀត x=-\frac{9}{2}-3y។
x=\frac{3}{4}
ដោះស្រាយ x=-\frac{9}{2}-3\left(-x-1\right) សម្រាប់ x។
y=-\frac{3}{4}-1
ជំនួស \frac{3}{4} សម្រាប់ x នៅក្នុងសមីការរផ្សេងទៀត y=-x-1។
y=-\frac{7}{4}
គណនា y ពី y=-\frac{3}{4}-1។
x=\frac{3}{4} y=-\frac{7}{4} z=-1
ប្រព័ន្ធឥឡូវនេះត្រូវបានដោះស្រាយ។