ដោះស្រាយសម្រាប់ x_1, x_2, x_3
x_{1}=-1
x_{2}=2
x_{3}=1
ចែករំលែក
ចម្លង ទៅ ក្តារ បន្ទះ ឃ្លីប
x_{2}=-2x_{1}-x_{3}+1
ដោះស្រាយ 2x_{1}+x_{2}+x_{3}=1 សម្រាប់ x_{2}។
2x_{1}-2\left(-2x_{1}-x_{3}+1\right)-x_{3}=-7 4x_{1}-2x_{1}-x_{3}+1+3x_{3}=1
ជំនួស -2x_{1}-x_{3}+1 សម្រាប់ x_{2} នៅក្នុងសមីការរទីពីរ និងទីបី។
x_{1}=-\frac{1}{6}x_{3}-\frac{5}{6} x_{3}=-x_{1}
ដោះស្រាយសមីការរទាំងនេះសម្រាប់ x_{1} និង x_{3} រៀងៗខ្លួន។
x_{3}=-\left(-\frac{1}{6}x_{3}-\frac{5}{6}\right)
ជំនួស -\frac{1}{6}x_{3}-\frac{5}{6} សម្រាប់ x_{1} នៅក្នុងសមីការរផ្សេងទៀត x_{3}=-x_{1}។
x_{3}=1
ដោះស្រាយ x_{3}=-\left(-\frac{1}{6}x_{3}-\frac{5}{6}\right) សម្រាប់ x_{3}។
x_{1}=-\frac{1}{6}-\frac{5}{6}
ជំនួស 1 សម្រាប់ x_{3} នៅក្នុងសមីការរផ្សេងទៀត x_{1}=-\frac{1}{6}x_{3}-\frac{5}{6}។
x_{1}=-1
គណនា x_{1} ពី x_{1}=-\frac{1}{6}-\frac{5}{6}។
x_{2}=-2\left(-1\right)-1+1
ជំនួស -1 សម្រាប់ x_{1} និង 1 សម្រាប់ x_{3} នៅក្នុងសមីការរ x_{2}=-2x_{1}-x_{3}+1។
x_{2}=2
គណនា x_{2} ពី x_{2}=-2\left(-1\right)-1+1។
x_{1}=-1 x_{2}=2 x_{3}=1
ប្រព័ន្ធឥឡូវនេះត្រូវបានដោះស្រាយ។
ឧទាហរណ៏
សមីការ Quadratic
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
ត្រីកោណមាត្រ
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
សមីការ Linear
y = 3x + 4
គណិតវិទ្យា
699 * 533
ម៉ាទ្រីស
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
សមីការដំណាលគ្នា
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
ភាពខុសគ្នា
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
សមាហរណកម្ម
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
ដែន កំណត់
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}