ដោះស្រាយសម្រាប់ Y
Y=\frac{x_{s}}{\left(s+1\right)\left(s+2\right)s^{2}}
x_{s}\neq 0\text{ and }s\neq 0\text{ and }s\neq -1\text{ and }s\neq -2
ចែករំលែក
ចម្លង ទៅ ក្តារ បន្ទះ ឃ្លីប
s\left(s+1\right)\left(s+2\right)Ys=x_{s}
គុណជ្រុងទាំងពីរនៃសមីការរនឹង sx_{s}\left(s+1\right)\left(s+2\right) ផលគុណរួមតូចបំផុតនៃ x_{s},s\left(s+1\right)\left(s+2\right)។
\left(s^{2}+s\right)\left(s+2\right)Ys=x_{s}
ប្រើលក្ខណៈបំបែកដើម្បីគុណ s នឹង s+1។
\left(s^{3}+3s^{2}+2s\right)Ys=x_{s}
ប្រើលក្ខណៈបំបែកដើម្បីគុណ s^{2}+s នឹង s+2 ហើយបន្សំដូចតួ។
\left(s^{3}Y+3s^{2}Y+2sY\right)s=x_{s}
ប្រើលក្ខណៈបំបែកដើម្បីគុណ s^{3}+3s^{2}+2s នឹង Y។
Ys^{4}+3Ys^{3}+2Ys^{2}=x_{s}
ប្រើលក្ខណៈបំបែកដើម្បីគុណ s^{3}Y+3s^{2}Y+2sY នឹង s។
\left(s^{4}+3s^{3}+2s^{2}\right)Y=x_{s}
បន្សំតួទាំងអស់ដែលមាន Y។
\frac{\left(s^{4}+3s^{3}+2s^{2}\right)Y}{s^{4}+3s^{3}+2s^{2}}=\frac{x_{s}}{s^{4}+3s^{3}+2s^{2}}
ចែកជ្រុងទាំងពីនឹង s^{4}+3s^{3}+2s^{2}។
Y=\frac{x_{s}}{s^{4}+3s^{3}+2s^{2}}
ការចែកនឹង s^{4}+3s^{3}+2s^{2} មិនធ្វើប្រមាណវិធីគុណនឹង s^{4}+3s^{3}+2s^{2} ឡើងវិញ។
Y=\frac{x_{s}}{\left(s+1\right)\left(s+2\right)s^{2}}
ចែក x_{s} នឹង s^{4}+3s^{3}+2s^{2}។
ឧទាហរណ៏
សមីការ Quadratic
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
ត្រីកោណមាត្រ
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
សមីការ Linear
y = 3x + 4
គណិតវិទ្យា
699 * 533
ម៉ាទ្រីស
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
សមីការដំណាលគ្នា
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
ភាពខុសគ្នា
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
សមាហរណកម្ម
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
ដែន កំណត់
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}