ដោះស្រាយសម្រាប់ s
s = \frac{51}{16} = 3\frac{3}{16} = 3.1875
ចែករំលែក
ចម្លង ទៅ ក្តារ បន្ទះ ឃ្លីប
\frac{\left(2\times 2+1\right)\times 3}{2\left(3\times 3+1\right)}=\frac{s}{\frac{4\times 4+1}{4}}
ចែក \frac{2\times 2+1}{2} នឹង \frac{3\times 3+1}{3} ដោយការគុណ \frac{2\times 2+1}{2} នឹងប្រភាគផ្ទុយគ្នានៃ \frac{3\times 3+1}{3}.
\frac{\left(4+1\right)\times 3}{2\left(3\times 3+1\right)}=\frac{s}{\frac{4\times 4+1}{4}}
គុណ 2 និង 2 ដើម្បីបាន 4។
\frac{5\times 3}{2\left(3\times 3+1\right)}=\frac{s}{\frac{4\times 4+1}{4}}
បូក 4 និង 1 ដើម្បីបាន 5។
\frac{15}{2\left(3\times 3+1\right)}=\frac{s}{\frac{4\times 4+1}{4}}
គុណ 5 និង 3 ដើម្បីបាន 15។
\frac{15}{2\left(9+1\right)}=\frac{s}{\frac{4\times 4+1}{4}}
គុណ 3 និង 3 ដើម្បីបាន 9។
\frac{15}{2\times 10}=\frac{s}{\frac{4\times 4+1}{4}}
បូក 9 និង 1 ដើម្បីបាន 10។
\frac{15}{20}=\frac{s}{\frac{4\times 4+1}{4}}
គុណ 2 និង 10 ដើម្បីបាន 20។
\frac{3}{4}=\frac{s}{\frac{4\times 4+1}{4}}
កាត់បន្ថយប្រភាគ \frac{15}{20} ទៅតួដែលតូចបំផុតដោយដក និងលុបចេញ 5។
\frac{3}{4}=\frac{s\times 4}{4\times 4+1}
ចែក s នឹង \frac{4\times 4+1}{4} ដោយការគុណ s នឹងប្រភាគផ្ទុយគ្នានៃ \frac{4\times 4+1}{4}.
\frac{3}{4}=\frac{s\times 4}{16+1}
គុណ 4 និង 4 ដើម្បីបាន 16។
\frac{3}{4}=\frac{s\times 4}{17}
បូក 16 និង 1 ដើម្បីបាន 17។
\frac{s\times 4}{17}=\frac{3}{4}
ប្ដូរផ្នែកទាំងពីរ ដើម្បីឲ្យតួអថេរទាំងអស់ស្ថិតនៅផ្នែកខាងឆ្វេង។
s\times 4=\frac{3}{4}\times 17
គុណជ្រុងទាំងពីរនឹង 17។
s\times 4=\frac{3\times 17}{4}
បង្ហាញ \frac{3}{4}\times 17 ជាប្រភាគទោល។
s\times 4=\frac{51}{4}
គុណ 3 និង 17 ដើម្បីបាន 51។
s=\frac{\frac{51}{4}}{4}
ចែកជ្រុងទាំងពីនឹង 4។
s=\frac{51}{4\times 4}
បង្ហាញ \frac{\frac{51}{4}}{4} ជាប្រភាគទោល។
s=\frac{51}{16}
គុណ 4 និង 4 ដើម្បីបាន 16។
ឧទាហរណ៏
សមីការ Quadratic
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
ត្រីកោណមាត្រ
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
សមីការ Linear
y = 3x + 4
គណិតវិទ្យា
699 * 533
ម៉ាទ្រីស
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
សមីការដំណាលគ្នា
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
ភាពខុសគ្នា
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
សមាហរណកម្ម
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
ដែន កំណត់
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}