y мәнін табыңыз
y=2
Граф
Викторина
Linear Equation
\frac { 1 } { 3 } ( y - 3 ) - \frac { 1 } { 4 } ( y - 4 ) = \frac { 1 } { 6 }
Ортақ пайдалану
Алмасу буферіне көшірілген
\frac{1}{3}y+\frac{1}{3}\left(-3\right)-\frac{1}{4}\left(y-4\right)=\frac{1}{6}
\frac{1}{3} мәнін y-3 мәніне көбейту үшін, дистрибутивтілік сипатын пайдаланыңыз.
\frac{1}{3}y+\frac{-3}{3}-\frac{1}{4}\left(y-4\right)=\frac{1}{6}
\frac{-3}{3} шығару үшін, \frac{1}{3} және -3 сандарын көбейтіңіз.
\frac{1}{3}y-1-\frac{1}{4}\left(y-4\right)=\frac{1}{6}
-1 нәтижесін алу үшін, -3 мәнін 3 мәніне бөліңіз.
\frac{1}{3}y-1-\frac{1}{4}y-\frac{1}{4}\left(-4\right)=\frac{1}{6}
-\frac{1}{4} мәнін y-4 мәніне көбейту үшін, дистрибутивтілік сипатын пайдаланыңыз.
\frac{1}{3}y-1-\frac{1}{4}y+\frac{-\left(-4\right)}{4}=\frac{1}{6}
-\frac{1}{4}\left(-4\right) өрнегін бір бөлшек ретінде көрсету.
\frac{1}{3}y-1-\frac{1}{4}y+\frac{4}{4}=\frac{1}{6}
4 шығару үшін, -1 және -4 сандарын көбейтіңіз.
\frac{1}{3}y-1-\frac{1}{4}y+1=\frac{1}{6}
1 нәтижесін алу үшін, 4 мәнін 4 мәніне бөліңіз.
\frac{1}{12}y-1+1=\frac{1}{6}
\frac{1}{3}y және -\frac{1}{4}y мәндерін қоссаңыз, \frac{1}{12}y мәні шығады.
\frac{1}{12}y=\frac{1}{6}
0 мәнін алу үшін, -1 және 1 мәндерін қосыңыз.
y=\frac{1}{6}\times 12
Екі жағын да \frac{1}{12} санының кері шамасы 12 санына көбейтіңіз.
y=\frac{12}{6}
\frac{12}{6} шығару үшін, \frac{1}{6} және 12 сандарын көбейтіңіз.
y=2
2 нәтижесін алу үшін, 12 мәнін 6 мәніне бөліңіз.
Мысалдар
Төрттік теңдеу
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Тригонометрия
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Сызықтық теңдеу
y = 3x + 4
Арифметика
699 * 533
Матрица
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Бір мезгілде теңдеу
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Дифференциация
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Біріктіру
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Шектер
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}