דילוג לתוכן העיקרי
פתור עבור y, x
Tick mark Image
גרף

בעיות דומות מחיפוש באינטרנט

שתף

y-2x=-4
שקול את המשוואה הראשונה. החסר ‎2x משני האגפים.
x+2y=1
שקול את המשוואה השניה. הוסף ‎1 משני הצדדים. כל מספר ועוד אפס שווה לעצמו.
y-2x=-4,2y+x=1
כדי לפתור זוג משוואות באמצעות החלפה, תחילה פתור אחת מהמשוואות עבור אחד מהמשתנים. לאחר מכן החלף את התוצאה עבור משתנה זה במשוואה השניה.
y-2x=-4
בחר אחת מהמשוואות ופתור אותה עבור y על-ידי בידוד y בצד השמאלי של סימן השוויון.
y=2x-4
הוסף ‎2x לשני אגפי המשוואה.
2\left(2x-4\right)+x=1
השתמש ב- ‎-4+2x במקום ‎y במשוואה השניה, ‎2y+x=1.
4x-8+x=1
הכפל את ‎2 ב- ‎-4+2x.
5x-8=1
הוסף את ‎4x ל- ‎x.
5x=9
הוסף ‎8 לשני אגפי המשוואה.
x=\frac{9}{5}
חלק את שני האגפים ב- ‎5.
y=2\times \frac{9}{5}-4
השתמש ב- ‎\frac{9}{5} במקום x ב- ‎y=2x-4. מאחר שהמשוואה המתקבלת מכילה משתנה אחד בלבד, ניתן לפתור את y ישירות.
y=\frac{18}{5}-4
הכפל את ‎2 ב- ‎\frac{9}{5}.
y=-\frac{2}{5}
הוסף את ‎-4 ל- ‎\frac{18}{5}.
y=-\frac{2}{5},x=\frac{9}{5}
המערכת נפתרה כעת.
y-2x=-4
שקול את המשוואה הראשונה. החסר ‎2x משני האגפים.
x+2y=1
שקול את המשוואה השניה. הוסף ‎1 משני הצדדים. כל מספר ועוד אפס שווה לעצמו.
y-2x=-4,2y+x=1
העבר את המשוואות לצורה סטנדרטית ולאחר מכן השתמש במטריצות כדי לפתור את מערכת המשוואות.
\left(\begin{matrix}1&-2\\2&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}y\\x\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}-4\\1\end{matrix}\right)
כתוב את המשוואות בצורת מטריצה.
inverse(\left(\begin{matrix}1&-2\\2&1\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}1&-2\\2&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}y\\x\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}1&-2\\2&1\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}-4\\1\end{matrix}\right)
הכפל את המשוואה שבצד השמאלי במטריצה ההופכית של \left(\begin{matrix}1&-2\\2&1\end{matrix}\right).
\left(\begin{matrix}1&0\\0&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}y\\x\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}1&-2\\2&1\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}-4\\1\end{matrix}\right)
המכפלה של מטריצה וההופכי שלה היא מטריצת הזהות.
\left(\begin{matrix}y\\x\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}1&-2\\2&1\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}-4\\1\end{matrix}\right)
הכפל את המטריצות בצד השמאלי של סימן השוויון.
\left(\begin{matrix}y\\x\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{1}{1-\left(-2\times 2\right)}&-\frac{-2}{1-\left(-2\times 2\right)}\\-\frac{2}{1-\left(-2\times 2\right)}&\frac{1}{1-\left(-2\times 2\right)}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}-4\\1\end{matrix}\right)
עבור המטריצה 2\times 2 \left(\begin{matrix}a&b\\c&d\end{matrix}\right), המטריצה ההפוכה היא \left(\begin{matrix}\frac{d}{ad-bc}&\frac{-b}{ad-bc}\\\frac{-c}{ad-bc}&\frac{a}{ad-bc}\end{matrix}\right), כדי שניתן יהיה לכתוב מחדש את משוואת המטריצה כבעיית הכפלת מטריצה.
\left(\begin{matrix}y\\x\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{1}{5}&\frac{2}{5}\\-\frac{2}{5}&\frac{1}{5}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}-4\\1\end{matrix}\right)
בצע את הפעולות האריתמטיות.
\left(\begin{matrix}y\\x\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{1}{5}\left(-4\right)+\frac{2}{5}\\-\frac{2}{5}\left(-4\right)+\frac{1}{5}\end{matrix}\right)
הכפל את המטריצות.
\left(\begin{matrix}y\\x\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}-\frac{2}{5}\\\frac{9}{5}\end{matrix}\right)
בצע את הפעולות האריתמטיות.
y=-\frac{2}{5},x=\frac{9}{5}
חלץ את רכיבי המטריצה y ו- x.
y-2x=-4
שקול את המשוואה הראשונה. החסר ‎2x משני האגפים.
x+2y=1
שקול את המשוואה השניה. הוסף ‎1 משני הצדדים. כל מספר ועוד אפס שווה לעצמו.
y-2x=-4,2y+x=1
כדי לפתור באמצעות אלימינציה, המקדמים של אחד מהמשתנים חייבים להיות זהים בשתי המשוואות כדי שהמשתנה יתבטל בעת החסרת משוואה אחת מהשניה.
2y+2\left(-2\right)x=2\left(-4\right),2y+x=1
כדי להפוך את ‎y ו- ‎2y לשווים, הכפל את כל האיברים בכל אגף של המשוואה הראשונה ב- ‎2 ואת כל האיברים בכל אגף של המשוואה השניה ב- ‎1.
2y-4x=-8,2y+x=1
פשט.
2y-2y-4x-x=-8-1
החסר את ‎2y+x=1 מ- ‎2y-4x=-8 על-ידי חיסור איברים דומים בכל אחד מהצדדים של סימן השוויון.
-4x-x=-8-1
הוסף את ‎2y ל- ‎-2y. האיברים ‎2y ו- ‎-2y מבטלים זה את זה, ונותרת משוואה שכוללת משתנה אחד בלבד ושניתן לפתור אותה.
-5x=-8-1
הוסף את ‎-4x ל- ‎-x.
-5x=-9
הוסף את ‎-8 ל- ‎-1.
x=\frac{9}{5}
חלק את שני האגפים ב- ‎-5.
2y+\frac{9}{5}=1
השתמש ב- ‎\frac{9}{5} במקום x ב- ‎2y+x=1. מאחר שהמשוואה המתקבלת מכילה משתנה אחד בלבד, ניתן לפתור את y ישירות.
2y=-\frac{4}{5}
החסר ‎\frac{9}{5} משני אגפי המשוואה.
y=-\frac{2}{5}
חלק את שני האגפים ב- ‎2.
y=-\frac{2}{5},x=\frac{9}{5}
המערכת נפתרה כעת.