דילוג לתוכן העיקרי
פתור עבור x, y
Tick mark Image
גרף

בעיות דומות מחיפוש באינטרנט

שתף

a-4x+\sqrt{2}-y=0
שקול את המשוואה השניה. החסר ‎y משני האגפים.
-4x+\sqrt{2}-y=-a
החסר ‎a משני האגפים. כל מספר המוחסר מאפס נותן את השלילה שלו.
-4x-y=-a-\sqrt{2}
החסר ‎\sqrt{2} משני האגפים.
ax-y=3,-4x-y=-a-\sqrt{2}
כדי לפתור זוג משוואות באמצעות החלפה, תחילה פתור אחת מהמשוואות עבור אחד מהמשתנים. לאחר מכן החלף את התוצאה עבור משתנה זה במשוואה השניה.
ax-y=3
בחר אחת מהמשוואות ופתור אותה עבור x על-ידי בידוד x בצד השמאלי של סימן השוויון.
ax=y+3
הוסף ‎y לשני אגפי המשוואה.
x=\frac{1}{a}\left(y+3\right)
חלק את שני האגפים ב- ‎a.
x=\frac{1}{a}y+\frac{3}{a}
הכפל את ‎\frac{1}{a} ב- ‎y+3.
-4\left(\frac{1}{a}y+\frac{3}{a}\right)-y=-a-\sqrt{2}
השתמש ב- ‎\frac{3+y}{a} במקום ‎x במשוואה השניה, ‎-4x-y=-a-\sqrt{2}.
\left(-\frac{4}{a}\right)y-\frac{12}{a}-y=-a-\sqrt{2}
הכפל את ‎-4 ב- ‎\frac{3+y}{a}.
\left(-1-\frac{4}{a}\right)y-\frac{12}{a}=-a-\sqrt{2}
הוסף את ‎-\frac{4y}{a} ל- ‎-y.
\left(-1-\frac{4}{a}\right)y=-a-\sqrt{2}+\frac{12}{a}
הוסף ‎\frac{12}{a} לשני אגפי המשוואה.
y=-\frac{-a^{2}-\sqrt{2}a+12}{a+4}
חלק את שני האגפים ב- ‎-\frac{4}{a}-1.
x=\frac{1}{a}\left(-\frac{-a^{2}-\sqrt{2}a+12}{a+4}\right)+\frac{3}{a}
השתמש ב- ‎-\frac{12-\sqrt{2}a-a^{2}}{4+a} במקום y ב- ‎x=\frac{1}{a}y+\frac{3}{a}. מאחר שהמשוואה המתקבלת מכילה משתנה אחד בלבד, ניתן לפתור את x ישירות.
x=-\frac{-a^{2}-\sqrt{2}a+12}{a\left(a+4\right)}+\frac{3}{a}
הכפל את ‎\frac{1}{a} ב- ‎-\frac{12-\sqrt{2}a-a^{2}}{4+a}.
x=\frac{a+\sqrt{2}+3}{a+4}
הוסף את ‎\frac{3}{a} ל- ‎-\frac{12-\sqrt{2}a-a^{2}}{a\left(4+a\right)}.
x=\frac{a+\sqrt{2}+3}{a+4},y=-\frac{-a^{2}-\sqrt{2}a+12}{a+4}
המערכת נפתרה כעת.
a-4x+\sqrt{2}-y=0
שקול את המשוואה השניה. החסר ‎y משני האגפים.
-4x+\sqrt{2}-y=-a
החסר ‎a משני האגפים. כל מספר המוחסר מאפס נותן את השלילה שלו.
-4x-y=-a-\sqrt{2}
החסר ‎\sqrt{2} משני האגפים.
ax-y=3,-4x-y=-a-\sqrt{2}
כדי לפתור באמצעות אלימינציה, המקדמים של אחד מהמשתנים חייבים להיות זהים בשתי המשוואות כדי שהמשתנה יתבטל בעת החסרת משוואה אחת מהשניה.
ax+4x-y+y=3+a+\sqrt{2}
החסר את ‎-4x-y=-a-\sqrt{2} מ- ‎ax-y=3 על-ידי חיסור איברים דומים בכל אחד מהצדדים של סימן השוויון.
ax+4x=3+a+\sqrt{2}
הוסף את ‎-y ל- ‎y. האיברים ‎-y ו- ‎y מבטלים זה את זה, ונותרת משוואה שכוללת משתנה אחד בלבד ושניתן לפתור אותה.
\left(a+4\right)x=3+a+\sqrt{2}
הוסף את ‎ax ל- ‎4x.
\left(a+4\right)x=a+\sqrt{2}+3
הוסף את ‎3 ל- ‎a+\sqrt{2}.
x=\frac{a+\sqrt{2}+3}{a+4}
חלק את שני האגפים ב- ‎a+4.
-4\times \frac{a+\sqrt{2}+3}{a+4}-y=-a-\sqrt{2}
השתמש ב- ‎\frac{3+a+\sqrt{2}}{a+4} במקום x ב- ‎-4x-y=-a-\sqrt{2}. מאחר שהמשוואה המתקבלת מכילה משתנה אחד בלבד, ניתן לפתור את y ישירות.
-\frac{4\left(a+\sqrt{2}+3\right)}{a+4}-y=-a-\sqrt{2}
הכפל את ‎-4 ב- ‎\frac{3+a+\sqrt{2}}{a+4}.
-y=\frac{-a^{2}-\sqrt{2}a+12}{a+4}
הוסף ‎\frac{4\left(3+a+\sqrt{2}\right)}{a+4} לשני אגפי המשוואה.
y=-\frac{-a^{2}-\sqrt{2}a+12}{a+4}
חלק את שני האגפים ב- ‎-1.
x=\frac{a+\sqrt{2}+3}{a+4},y=-\frac{-a^{2}-\sqrt{2}a+12}{a+4}
המערכת נפתרה כעת.