פתור עבור a, c
a = \frac{8}{3} = 2\frac{2}{3} \approx 2.666666667
c = \frac{8}{3} = 2\frac{2}{3} \approx 2.666666667
שתף
הועתק ללוח
6a=2c+8+a
שקול את המשוואה הראשונה. הכפל את שני אגפי המשוואה ב- 2.
6a-2c=8+a
החסר 2c משני האגפים.
6a-2c-a=8
החסר a משני האגפים.
5a-2c=8
כנס את 6a ו- -a כדי לקבל 5a.
a-c=0
שקול את המשוואה השניה. החסר c משני האגפים.
5a-2c=8,a-c=0
כדי לפתור זוג משוואות באמצעות החלפה, תחילה פתור אחת מהמשוואות עבור אחד מהמשתנים. לאחר מכן החלף את התוצאה עבור משתנה זה במשוואה השניה.
5a-2c=8
בחר אחת מהמשוואות ופתור אותה עבור a על-ידי בידוד a בצד השמאלי של סימן השוויון.
5a=2c+8
הוסף 2c לשני אגפי המשוואה.
a=\frac{1}{5}\left(2c+8\right)
חלק את שני האגפים ב- 5.
a=\frac{2}{5}c+\frac{8}{5}
הכפל את \frac{1}{5} ב- 8+2c.
\frac{2}{5}c+\frac{8}{5}-c=0
השתמש ב- \frac{8+2c}{5} במקום a במשוואה השניה, a-c=0.
-\frac{3}{5}c+\frac{8}{5}=0
הוסף את \frac{2c}{5} ל- -c.
-\frac{3}{5}c=-\frac{8}{5}
החסר \frac{8}{5} משני אגפי המשוואה.
c=\frac{8}{3}
חלק את שני אגפי המשוואה ב- -\frac{3}{5}, פעולה הזהה להכפלת שני האגפים בהופכי של השבר.
a=\frac{2}{5}\times \frac{8}{3}+\frac{8}{5}
השתמש ב- \frac{8}{3} במקום c ב- a=\frac{2}{5}c+\frac{8}{5}. מאחר שהמשוואה המתקבלת מכילה משתנה אחד בלבד, ניתן לפתור את a ישירות.
a=\frac{16}{15}+\frac{8}{5}
הכפל את \frac{2}{5} ב- \frac{8}{3} על-ידי הכפלת המונה במונה והמכנה במכנה. לאחר מכן צמצם את השבר לאיברים הקטנים ביותר אם הדבר אפשרי.
a=\frac{8}{3}
הוסף את \frac{8}{5} ל- \frac{16}{15} על-ידי מציאת מכנה משותף וחיבור המונים. לאחר מכן צמצם את השבר לאיברים הקטנים ביותר אם הדבר אפשרי.
a=\frac{8}{3},c=\frac{8}{3}
המערכת נפתרה כעת.
6a=2c+8+a
שקול את המשוואה הראשונה. הכפל את שני אגפי המשוואה ב- 2.
6a-2c=8+a
החסר 2c משני האגפים.
6a-2c-a=8
החסר a משני האגפים.
5a-2c=8
כנס את 6a ו- -a כדי לקבל 5a.
a-c=0
שקול את המשוואה השניה. החסר c משני האגפים.
5a-2c=8,a-c=0
העבר את המשוואות לצורה סטנדרטית ולאחר מכן השתמש במטריצות כדי לפתור את מערכת המשוואות.
\left(\begin{matrix}5&-2\\1&-1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}a\\c\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}8\\0\end{matrix}\right)
כתוב את המשוואות בצורת מטריצה.
inverse(\left(\begin{matrix}5&-2\\1&-1\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}5&-2\\1&-1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}a\\c\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}5&-2\\1&-1\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}8\\0\end{matrix}\right)
הכפל את המשוואה שבצד השמאלי במטריצה ההופכית של \left(\begin{matrix}5&-2\\1&-1\end{matrix}\right).
\left(\begin{matrix}1&0\\0&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}a\\c\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}5&-2\\1&-1\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}8\\0\end{matrix}\right)
המכפלה של מטריצה וההופכי שלה היא מטריצת הזהות.
\left(\begin{matrix}a\\c\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}5&-2\\1&-1\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}8\\0\end{matrix}\right)
הכפל את המטריצות בצד השמאלי של סימן השוויון.
\left(\begin{matrix}a\\c\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}-\frac{1}{5\left(-1\right)-\left(-2\right)}&-\frac{-2}{5\left(-1\right)-\left(-2\right)}\\-\frac{1}{5\left(-1\right)-\left(-2\right)}&\frac{5}{5\left(-1\right)-\left(-2\right)}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}8\\0\end{matrix}\right)
עבור המטריצה 2\times 2 \left(\begin{matrix}a&b\\c&d\end{matrix}\right), המטריצה ההפוכה היא \left(\begin{matrix}\frac{d}{ad-bc}&\frac{-b}{ad-bc}\\\frac{-c}{ad-bc}&\frac{a}{ad-bc}\end{matrix}\right), כדי שניתן יהיה לכתוב מחדש את משוואת המטריצה כבעיית הכפלת מטריצה.
\left(\begin{matrix}a\\c\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{1}{3}&-\frac{2}{3}\\\frac{1}{3}&-\frac{5}{3}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}8\\0\end{matrix}\right)
בצע את הפעולות האריתמטיות.
\left(\begin{matrix}a\\c\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{1}{3}\times 8\\\frac{1}{3}\times 8\end{matrix}\right)
הכפל את המטריצות.
\left(\begin{matrix}a\\c\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{8}{3}\\\frac{8}{3}\end{matrix}\right)
בצע את הפעולות האריתמטיות.
a=\frac{8}{3},c=\frac{8}{3}
חלץ את רכיבי המטריצה a ו- c.
6a=2c+8+a
שקול את המשוואה הראשונה. הכפל את שני אגפי המשוואה ב- 2.
6a-2c=8+a
החסר 2c משני האגפים.
6a-2c-a=8
החסר a משני האגפים.
5a-2c=8
כנס את 6a ו- -a כדי לקבל 5a.
a-c=0
שקול את המשוואה השניה. החסר c משני האגפים.
5a-2c=8,a-c=0
כדי לפתור באמצעות אלימינציה, המקדמים של אחד מהמשתנים חייבים להיות זהים בשתי המשוואות כדי שהמשתנה יתבטל בעת החסרת משוואה אחת מהשניה.
5a-2c=8,5a+5\left(-1\right)c=0
כדי להפוך את 5a ו- a לשווים, הכפל את כל האיברים בכל אגף של המשוואה הראשונה ב- 1 ואת כל האיברים בכל אגף של המשוואה השניה ב- 5.
5a-2c=8,5a-5c=0
פשט.
5a-5a-2c+5c=8
החסר את 5a-5c=0 מ- 5a-2c=8 על-ידי חיסור איברים דומים בכל אחד מהצדדים של סימן השוויון.
-2c+5c=8
הוסף את 5a ל- -5a. האיברים 5a ו- -5a מבטלים זה את זה, ונותרת משוואה שכוללת משתנה אחד בלבד ושניתן לפתור אותה.
3c=8
הוסף את -2c ל- 5c.
c=\frac{8}{3}
חלק את שני האגפים ב- 3.
a-\frac{8}{3}=0
השתמש ב- \frac{8}{3} במקום c ב- a-c=0. מאחר שהמשוואה המתקבלת מכילה משתנה אחד בלבד, ניתן לפתור את a ישירות.
a=\frac{8}{3}
הוסף \frac{8}{3} לשני אגפי המשוואה.
a=\frac{8}{3},c=\frac{8}{3}
המערכת נפתרה כעת.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}