דילוג לתוכן העיקרי
פתור עבור v
Tick mark Image

בעיות דומות מחיפוש באינטרנט

שתף

v^{2}=v
המשתנה v אינו יכול להיות שווה ל- ‎-3 מאחר שחלוקה באפס אינה מוגדרת. הכפל את שני אגפי המשוואה ב- ‎v+3.
v^{2}-v=0
החסר ‎v משני האגפים.
v\left(v-1\right)=0
הוצא את הגורם המשותף v.
v=0 v=1
כדי למצוא פתרונות משוואה, פתור את v=0 ו- v-1=0.
v^{2}=v
המשתנה v אינו יכול להיות שווה ל- ‎-3 מאחר שחלוקה באפס אינה מוגדרת. הכפל את שני אגפי המשוואה ב- ‎v+3.
v^{2}-v=0
החסר ‎v משני האגפים.
v=\frac{-\left(-1\right)±\sqrt{1}}{2}
למשוואה זו יש צורה סטנדרטית: ax^{2}+bx+c=0. השתמש ב- 1 במקום a, ב- -1 במקום b, וב- 0 במקום c בנוסחה הריבועית, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
v=\frac{-\left(-1\right)±1}{2}
הוצא את השורש הריבועי של 1.
v=\frac{1±1}{2}
ההופכי של ‎-1 הוא ‎1.
v=\frac{2}{2}
כעת פתור את המשוואה v=\frac{1±1}{2} כאשר ± כולל סימן חיבור. הוסף את ‎1 ל- ‎1.
v=1
חלק את ‎2 ב- ‎2.
v=\frac{0}{2}
כעת פתור את המשוואה v=\frac{1±1}{2} כאשר ± כולל סימן חיסור. החסר ‎1 מ- ‎1.
v=0
חלק את ‎0 ב- ‎2.
v=1 v=0
המשוואה נפתרה כעת.
v^{2}=v
המשתנה v אינו יכול להיות שווה ל- ‎-3 מאחר שחלוקה באפס אינה מוגדרת. הכפל את שני אגפי המשוואה ב- ‎v+3.
v^{2}-v=0
החסר ‎v משני האגפים.
v^{2}-v+\left(-\frac{1}{2}\right)^{2}=\left(-\frac{1}{2}\right)^{2}
חלק את ‎-1, המקדם של האיבר x, ב- 2 כדי לקבל ‎-\frac{1}{2}. לאחר מכן הוסף את הריבוע של -\frac{1}{2} לשני אגפי המשוואה. שלב זה הופך את האגף השמאלי של המשוואה לריבוע מושלם.
v^{2}-v+\frac{1}{4}=\frac{1}{4}
העלה את ‎-\frac{1}{2} בריבוע על-ידי העלאת המונה והמכנה של השבר בריבוע.
\left(v-\frac{1}{2}\right)^{2}=\frac{1}{4}
פרק v^{2}-v+\frac{1}{4} לגורמים. באופן כללי, x^{2}+bx+c הוא ריבוע מושלם, ניתן תמיד לפרק אותו לגורמים \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(v-\frac{1}{2}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{1}{4}}
הוצא את השורש הריבועי של שני אגפי המשוואה.
v-\frac{1}{2}=\frac{1}{2} v-\frac{1}{2}=-\frac{1}{2}
פשט.
v=1 v=0
הוסף ‎\frac{1}{2} לשני אגפי המשוואה.