פתור עבור a
a=-\frac{bc}{c-b}
b\neq 0\text{ and }c\neq 0\text{ and }b\neq c
פתור עבור b
b=-\frac{ac}{c-a}
a\neq 0\text{ and }c\neq 0\text{ and }a\neq c
שתף
הועתק ללוח
bc+ac=ab
המשתנה a אינו יכול להיות שווה ל- 0 מאחר שחלוקה באפס אינה מוגדרת. הכפל את שני הצדדים של המשוואה ב- abc, הכפולה המשותפת הנמוכה ביותר של a,b,c.
bc+ac-ab=0
החסר ab משני האגפים.
ac-ab=-bc
החסר bc משני האגפים. כל מספר המוחסר מאפס נותן את השלילה שלו.
-ab+ac=-bc
סדר מחדש את האיברים.
\left(-b+c\right)a=-bc
כנס את כל האיברים המכילים a.
\left(c-b\right)a=-bc
המשוואה היא בעלת צורה סטנדרטית.
\frac{\left(c-b\right)a}{c-b}=-\frac{bc}{c-b}
חלק את שני האגפים ב- -b+c.
a=-\frac{bc}{c-b}
חילוק ב- -b+c מבטל את ההכפלה ב- -b+c.
a=-\frac{bc}{c-b}\text{, }a\neq 0
המשתנה a חייב להיות שווה ל- 0.
bc+ac=ab
המשתנה b אינו יכול להיות שווה ל- 0 מאחר שחלוקה באפס אינה מוגדרת. הכפל את שני הצדדים של המשוואה ב- abc, הכפולה המשותפת הנמוכה ביותר של a,b,c.
bc+ac-ab=0
החסר ab משני האגפים.
bc-ab=-ac
החסר ac משני האגפים. כל מספר המוחסר מאפס נותן את השלילה שלו.
-ab+bc=-ac
סדר מחדש את האיברים.
\left(-a+c\right)b=-ac
כנס את כל האיברים המכילים b.
\left(c-a\right)b=-ac
המשוואה היא בעלת צורה סטנדרטית.
\frac{\left(c-a\right)b}{c-a}=-\frac{ac}{c-a}
חלק את שני האגפים ב- c-a.
b=-\frac{ac}{c-a}
חילוק ב- c-a מבטל את ההכפלה ב- c-a.
b=-\frac{ac}{c-a}\text{, }b\neq 0
המשתנה b חייב להיות שווה ל- 0.
דוגמאות
משוואה ממעלה שנייה
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
טריגונומטריה
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
משוואה לינארית
y = 3x + 4
אריתמטיקה
699 * 533
מטריצה
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
משוואה בו-זמנית
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
גזירה
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
אינטגרציה
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
גבולות
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}