Saltar ao contido principal
Factorizar
Tick mark Image
Calcular
Tick mark Image

Problemas similares da busca web

Compartir

a+b=8 ab=1\left(-20\right)=-20
Factoriza a expresión mediante agrupamento. Primeiro, a expresión ten que volver escribirse como z^{2}+az+bz-20. Para atopar a e b, configura un sistema para resolver.
-1,20 -2,10 -4,5
Dado que ab é negativo, a e b teñen signos opostos. Dado que a+b é positivo, o número positivo ten maior valor absoluto que o negativo. Pon na lista todos eses pares enteiros que dan produto -20.
-1+20=19 -2+10=8 -4+5=1
Calcular a suma para cada parella.
a=-2 b=10
A solución é a parella que fornece a suma 8.
\left(z^{2}-2z\right)+\left(10z-20\right)
Reescribe z^{2}+8z-20 como \left(z^{2}-2z\right)+\left(10z-20\right).
z\left(z-2\right)+10\left(z-2\right)
Factoriza z no primeiro e 10 no grupo segundo.
\left(z-2\right)\left(z+10\right)
Factoriza o termo común z-2 mediante a propiedade distributiva.
z^{2}+8z-20=0
O polinomio cadrático pode factorizarse coa transformación ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), onde x_{1} e x_{2} son as solucións á ecuación cadrática ax^{2}+bx+c=0.
z=\frac{-8±\sqrt{8^{2}-4\left(-20\right)}}{2}
Todas as ecuacións na forma ax^{2}+bx+c=0 pódense resolver coa fórmula cadrática: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. A fórmula cadrática fornece dúas solucións, unha cando ± é suma e outra cando é resta.
z=\frac{-8±\sqrt{64-4\left(-20\right)}}{2}
Eleva 8 ao cadrado.
z=\frac{-8±\sqrt{64+80}}{2}
Multiplica -4 por -20.
z=\frac{-8±\sqrt{144}}{2}
Suma 64 a 80.
z=\frac{-8±12}{2}
Obtén a raíz cadrada de 144.
z=\frac{4}{2}
Agora resolve a ecuación z=\frac{-8±12}{2} se ± é máis. Suma -8 a 12.
z=2
Divide 4 entre 2.
z=-\frac{20}{2}
Agora resolve a ecuación z=\frac{-8±12}{2} se ± é menos. Resta 12 de -8.
z=-10
Divide -20 entre 2.
z^{2}+8z-20=\left(z-2\right)\left(z-\left(-10\right)\right)
Factoriza a expresión orixinal usando ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Substitúe 2 por x_{1} e -10 por x_{2}.
z^{2}+8z-20=\left(z-2\right)\left(z+10\right)
Simplifica todas as expresións do formulario p-\left(-q\right) a p+q.