Resolver x, y
x=\frac{a+\sqrt{2}+3}{a+4}
y=\frac{a^{2}+\sqrt{2}a-12}{a+4}
a\neq -4
Gráfico
Compartir
Copiado a portapapeis
a-4x+\sqrt{2}-y=0
Ten en conta a segunda ecuación. Resta y en ambos lados.
-4x+\sqrt{2}-y=-a
Resta a en ambos lados. Calquera valor restado de cero dá como resultado o valor negativo.
-4x-y=-a-\sqrt{2}
Resta \sqrt{2} en ambos lados.
ax-y=3,-4x-y=-a-\sqrt{2}
Para resolver un par de ecuacións mediante substitución, resolve primeiro unha das variables nunha das ecuacións. Despois, substitúe o resultado desa variable na outra ecuación.
ax-y=3
Escolle unha das ecuacións e despexa a x mediante o illamento de x no lado esquerdo do signo igual.
ax=y+3
Suma y en ambos lados da ecuación.
x=\frac{1}{a}\left(y+3\right)
Divide ambos lados entre a.
x=\frac{1}{a}y+\frac{3}{a}
Multiplica \frac{1}{a} por y+3.
-4\left(\frac{1}{a}y+\frac{3}{a}\right)-y=-a-\sqrt{2}
Substitúe x por \frac{3+y}{a} na outra ecuación, -4x-y=-a-\sqrt{2}.
\left(-\frac{4}{a}\right)y-\frac{12}{a}-y=-a-\sqrt{2}
Multiplica -4 por \frac{3+y}{a}.
\left(-1-\frac{4}{a}\right)y-\frac{12}{a}=-a-\sqrt{2}
Suma -\frac{4y}{a} a -y.
\left(-1-\frac{4}{a}\right)y=-a-\sqrt{2}+\frac{12}{a}
Suma \frac{12}{a} en ambos lados da ecuación.
y=-\frac{-a^{2}-\sqrt{2}a+12}{a+4}
Divide ambos lados entre -\frac{4}{a}-1.
x=\frac{1}{a}\left(-\frac{-a^{2}-\sqrt{2}a+12}{a+4}\right)+\frac{3}{a}
Substitúe y por -\frac{12-\sqrt{2}a-a^{2}}{4+a} en x=\frac{1}{a}y+\frac{3}{a}. Dado que a ecuación resultante contén só unha variable, pódese despexar x directamente.
x=-\frac{-a^{2}-\sqrt{2}a+12}{a\left(a+4\right)}+\frac{3}{a}
Multiplica \frac{1}{a} por -\frac{12-\sqrt{2}a-a^{2}}{4+a}.
x=\frac{a+\sqrt{2}+3}{a+4}
Suma \frac{3}{a} a -\frac{12-\sqrt{2}a-a^{2}}{a\left(4+a\right)}.
x=\frac{a+\sqrt{2}+3}{a+4},y=-\frac{-a^{2}-\sqrt{2}a+12}{a+4}
O sistema xa funciona correctamente.
a-4x+\sqrt{2}-y=0
Ten en conta a segunda ecuación. Resta y en ambos lados.
-4x+\sqrt{2}-y=-a
Resta a en ambos lados. Calquera valor restado de cero dá como resultado o valor negativo.
-4x-y=-a-\sqrt{2}
Resta \sqrt{2} en ambos lados.
ax-y=3,-4x-y=-a-\sqrt{2}
Para resolver por eliminación, os coeficientes dunha das variables deben ser iguais en ambas ecuacións de xeito que a variable se anule cando unha ecuación se reste da outra.
ax+4x-y+y=3+a+\sqrt{2}
Resta -4x-y=-a-\sqrt{2} de ax-y=3 mediante a resta de termos semellantes en ambos lados do signo igual.
ax+4x=3+a+\sqrt{2}
Suma -y a y. -y e y anúlanse, polo que queda unha ecuación cunha única variable que se pode resolver.
\left(a+4\right)x=3+a+\sqrt{2}
Suma ax a 4x.
\left(a+4\right)x=a+\sqrt{2}+3
Suma 3 a a+\sqrt{2}.
x=\frac{a+\sqrt{2}+3}{a+4}
Divide ambos lados entre a+4.
-4\times \frac{a+\sqrt{2}+3}{a+4}-y=-a-\sqrt{2}
Substitúe x por \frac{3+a+\sqrt{2}}{a+4} en -4x-y=-a-\sqrt{2}. Dado que a ecuación resultante contén só unha variable, pódese despexar y directamente.
-\frac{4\left(a+\sqrt{2}+3\right)}{a+4}-y=-a-\sqrt{2}
Multiplica -4 por \frac{3+a+\sqrt{2}}{a+4}.
-y=\frac{-a^{2}-\sqrt{2}a+12}{a+4}
Suma \frac{4\left(3+a+\sqrt{2}\right)}{a+4} en ambos lados da ecuación.
y=-\frac{-a^{2}-\sqrt{2}a+12}{a+4}
Divide ambos lados entre -1.
x=\frac{a+\sqrt{2}+3}{a+4},y=-\frac{-a^{2}-\sqrt{2}a+12}{a+4}
O sistema xa funciona correctamente.
Exemplos
Ecuación cuadrática
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometría
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuación linear
y = 3x + 4
Aritmética
699 * 533
Matriz
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ecuación simultánea
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciación
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integración
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límites
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}