Réitigh do z.
\left\{\begin{matrix}\\z=x\text{, }&\text{unconditionally}\\z\in \mathrm{R}\text{, }&x=3\end{matrix}\right.
Réitigh do x.
x=z
x=3
Roinn
Cóipeáladh go dtí an ghearrthaisce
0=\left(x^{2}-6x+9\right)\left(x-z\right)
Úsáid an teoirim dhéthéarmach \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} chun \left(x-3\right)^{2} a leathnú.
0=x^{3}-x^{2}z-6x^{2}+6xz+9x-9z
Úsáid an t-airí dáileach chun x^{2}-6x+9 a mhéadú faoi x-z.
x^{3}-x^{2}z-6x^{2}+6xz+9x-9z=0
Athraigh na taobhanna ionas go mbeidh na téarmaí inathraitheacha ar fad ar an taobh clé.
-x^{2}z-6x^{2}+6xz+9x-9z=-x^{3}
Bain x^{3} ón dá thaobh. Is ionann rud ar bith a dhealaítear ó nialas agus a shéanadh.
-x^{2}z+6xz+9x-9z=-x^{3}+6x^{2}
Cuir 6x^{2} leis an dá thaobh.
-x^{2}z+6xz-9z=-x^{3}+6x^{2}-9x
Bain 9x ón dá thaobh.
\left(-x^{2}+6x-9\right)z=-x^{3}+6x^{2}-9x
Comhcheangail na téarmaí ar fad ina bhfuil z.
\frac{\left(-x^{2}+6x-9\right)z}{-x^{2}+6x-9}=-\frac{x\left(3-x\right)^{2}}{-x^{2}+6x-9}
Roinn an dá thaobh faoi -x^{2}+6x-9.
z=-\frac{x\left(3-x\right)^{2}}{-x^{2}+6x-9}
Má roinntear é faoi -x^{2}+6x-9 cuirtear an iolrúchán faoi -x^{2}+6x-9 ar ceal.
z=x
Roinn -\left(3-x\right)^{2}x faoi -x^{2}+6x-9.
Samplaí
Cothromóid chearnach
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Triantánacht
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Cothromóid líneach
y = 3x + 4
Uimhríocht
699 * 533
Maitrís
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Cothromóid chomhuaineach
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Difreáil
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Comhtháthú
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Teorainneacha
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}