برای x حل کنید
x = \frac{5}{2} = 2\frac{1}{2} = 2.5
x = -\frac{5}{2} = -2\frac{1}{2} = -2.5
گراف
اشتراک گذاشتن
رونوشتشده در تخته یادداشت
12x^{2}+7-82=0
82 را از هر دو طرف تفریق کنید.
12x^{2}-75=0
تفریق 82 را از 7 برای به دست آوردن -75 تفریق کنید.
4x^{2}-25=0
هر دو طرف بر 3 تقسیم شوند.
\left(2x-5\right)\left(2x+5\right)=0
4x^{2}-25 را در نظر بگیرید. 4x^{2}-25 را بهعنوان \left(2x\right)^{2}-5^{2} بازنویسی کنید. تفاضل مربع دو عبارت را میتوان با استفاده از قاعده a^{2}-b^{2}=\left(a-b\right)\left(a+b\right) تجزیه کرد.
x=\frac{5}{2} x=-\frac{5}{2}
برای پیدا کردن جوابهای معادله، 2x-5=0 و 2x+5=0 را حل کنید.
12x^{2}=82-7
7 را از هر دو طرف تفریق کنید.
12x^{2}=75
تفریق 7 را از 82 برای به دست آوردن 75 تفریق کنید.
x^{2}=\frac{75}{12}
هر دو طرف بر 12 تقسیم شوند.
x^{2}=\frac{25}{4}
کسر \frac{75}{12} را با ریشه گرفتن و ساده کردن 3، به کمترین عبارتها کاهش دهید.
x=\frac{5}{2} x=-\frac{5}{2}
ریشه دوم هر دو طرف معادله را به دست آورید.
12x^{2}+7-82=0
82 را از هر دو طرف تفریق کنید.
12x^{2}-75=0
تفریق 82 را از 7 برای به دست آوردن -75 تفریق کنید.
x=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\times 12\left(-75\right)}}{2\times 12}
این معادله به صورت استاندارد است: ax^{2}+bx+c=0. 12 را با a، 0 را با b و -75 را با c در فرمول درجه دوم، \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a} جایگزین کنید.
x=\frac{0±\sqrt{-4\times 12\left(-75\right)}}{2\times 12}
0 را مجذور کنید.
x=\frac{0±\sqrt{-48\left(-75\right)}}{2\times 12}
-4 بار 12.
x=\frac{0±\sqrt{3600}}{2\times 12}
-48 بار -75.
x=\frac{0±60}{2\times 12}
ریشه دوم 3600 را به دست آورید.
x=\frac{0±60}{24}
2 بار 12.
x=\frac{5}{2}
اکنون معادله x=\frac{0±60}{24} را وقتی که ± مثبت است حل کنید. کسر \frac{60}{24} را با ریشه گرفتن و ساده کردن 12، به کمترین عبارتها کاهش دهید.
x=-\frac{5}{2}
اکنون معادله x=\frac{0±60}{24} وقتی که ± منفی است حل کنید. کسر \frac{-60}{24} را با ریشه گرفتن و ساده کردن 12، به کمترین عبارتها کاهش دهید.
x=\frac{5}{2} x=-\frac{5}{2}
این معادله اکنون حل شده است.
نمونه
معادله درجه دوم
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
مثلثات
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
معادله خطی
y = 3x + 4
حساب
699 * 533
ماتریس
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
معادله همزمان
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
تمایز
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ادغام
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
محدودیت
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}