Eduki nagusira salto egin
Ebatzi: y
Tick mark Image
Ebatzi: x (complex solution)
Tick mark Image
Ebatzi: x
Tick mark Image
Grafikoa

Bilaketaren antzeko arazoak webgunean

Partekatu

y=\frac{1}{5}\left(x^{2}-6x+9\right)+5
\left(x-3\right)^{2} zabaltzeko, erabili Newton-en binomioa \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2}.
y=\frac{1}{5}x^{2}-\frac{6}{5}x+\frac{9}{5}+5
Erabili banaketa-propietatea \frac{1}{5} eta x^{2}-6x+9 biderkatzeko.
y=\frac{1}{5}x^{2}-\frac{6}{5}x+\frac{34}{5}
\frac{34}{5} lortzeko, gehitu \frac{9}{5} eta 5.