Ebatzi: x
x\neq 0
Grafikoa
Partekatu
Kopiatu portapapeletan
x^{-3}=\frac{1^{3}}{x^{3}}
\frac{1}{x} berretzeko, berretu zenbakitzailea eta izendatzailea eta, ondoren, egin zatiketa.
x^{-3}=\frac{1}{x^{3}}
1 lortzeko, egin 1 ber 3.
x^{-3}-\frac{1}{x^{3}}=0
Kendu \frac{1}{x^{3}} bi aldeetatik.
\frac{x^{-3}x^{3}}{x^{3}}-\frac{1}{x^{3}}=0
Adierazpenak gehitzeko edo kentzeko, zabal itzazu izendatzaileak berdintzeko. Egin x^{-3} bider \frac{x^{3}}{x^{3}}.
\frac{x^{-3}x^{3}-1}{x^{3}}=0
\frac{x^{-3}x^{3}}{x^{3}} eta \frac{1}{x^{3}} balioek izendatzaile bera dutenez, zenbakitzaileak kendu behar dituzu zatikien kendura kalkulatzeko.
\frac{1-1}{x^{3}}=0
Egin biderketak x^{-3}x^{3}-1 zatikian.
\frac{0}{x^{3}}=0
Egin kalkuluak hemen: 1-1.
0=0
x aldagaia eta 0 ezin dira izan berdinak, zerorekin zatitzea ez dagoelako definituta. Biderkatu ekuazioaren bi aldeak honekin: x^{3}.
x\in \mathrm{R}
Hori beti egia da x guztien kasuan.
x\in \mathrm{R}\setminus 0
x aldagaia eta 0 ezin dira izan berdinak.
Adibideak
Ekuazio koadratikoa
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ekuazio lineala
y = 3x + 4
Aritmetika
699 * 533
Matrizea
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Aldibereko ekuazioa
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferentziazioa
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrazioa
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Mugak
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}