Eduki nagusira salto egin
Ebatzi: b
Tick mark Image
Ebatzi: a
Tick mark Image

Bilaketaren antzeko arazoak webgunean

Partekatu

a+b\sqrt{3}=\frac{\left(\sqrt{3}-1\right)\left(\sqrt{3}-1\right)}{\left(\sqrt{3}+1\right)\left(\sqrt{3}-1\right)}
Adierazi \frac{\sqrt{3}-1}{\sqrt{3}+1} balioaren izendatzailea zenbaki arrazional gisa. Horretarako, egin zenbakitzailea eta izendatzailea bider \sqrt{3}-1.
a+b\sqrt{3}=\frac{\left(\sqrt{3}-1\right)\left(\sqrt{3}-1\right)}{\left(\sqrt{3}\right)^{2}-1^{2}}
Kasurako: \left(\sqrt{3}+1\right)\left(\sqrt{3}-1\right). Biderketa karratuen desberdintasun bihur daiteke arau hau erabilita: \left(a-b\right)\left(a+b\right)=a^{2}-b^{2}.
a+b\sqrt{3}=\frac{\left(\sqrt{3}-1\right)\left(\sqrt{3}-1\right)}{3-1}
Egin \sqrt{3} ber bi. Egin 1 ber bi.
a+b\sqrt{3}=\frac{\left(\sqrt{3}-1\right)\left(\sqrt{3}-1\right)}{2}
2 lortzeko, 3 balioari kendu 1.
a+b\sqrt{3}=\frac{\left(\sqrt{3}-1\right)^{2}}{2}
\left(\sqrt{3}-1\right)^{2} lortzeko, biderkatu \sqrt{3}-1 eta \sqrt{3}-1.
a+b\sqrt{3}=\frac{\left(\sqrt{3}\right)^{2}-2\sqrt{3}+1}{2}
\left(\sqrt{3}-1\right)^{2} zabaltzeko, erabili Newton-en binomioa \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2}.
a+b\sqrt{3}=\frac{3-2\sqrt{3}+1}{2}
\sqrt{3} zenbakiaren karratua 3 da.
a+b\sqrt{3}=\frac{4-2\sqrt{3}}{2}
4 lortzeko, gehitu 3 eta 1.
a+b\sqrt{3}=2-\sqrt{3}
Zatitu 4-2\sqrt{3} ekuazioko gai bakoitza 2 balioarekin, 2-\sqrt{3} lortzeko.
b\sqrt{3}=2-\sqrt{3}-a
Kendu a bi aldeetatik.
\sqrt{3}b=-a+2-\sqrt{3}
Modu arruntean dago ekuazioa.
\frac{\sqrt{3}b}{\sqrt{3}}=\frac{-a+2-\sqrt{3}}{\sqrt{3}}
Zatitu ekuazioaren bi aldeak \sqrt{3} balioarekin.
b=\frac{-a+2-\sqrt{3}}{\sqrt{3}}
\sqrt{3} balioarekin zatituz gero, \sqrt{3} balioarekiko biderketa desegiten da.
b=\frac{\sqrt{3}\left(-a+2-\sqrt{3}\right)}{3}
Zatitu 2-\sqrt{3}-a balioa \sqrt{3} balioarekin.