Eduki nagusira salto egin
Ebatzi: v
Tick mark Image

Bilaketaren antzeko arazoak webgunean

Partekatu

v^{2}=v
v aldagaia eta -3 ezin dira izan berdinak, zerorekin zatitzea ez dagoelako definituta. Biderkatu ekuazioaren bi aldeak honekin: v+3.
v^{2}-v=0
Kendu v bi aldeetatik.
v\left(v-1\right)=0
Deskonposatu v.
v=0 v=1
Ekuazioaren soluzioak aurkitzeko, ebatzi v=0 eta v-1=0.
v^{2}=v
v aldagaia eta -3 ezin dira izan berdinak, zerorekin zatitzea ez dagoelako definituta. Biderkatu ekuazioaren bi aldeak honekin: v+3.
v^{2}-v=0
Kendu v bi aldeetatik.
v=\frac{-\left(-1\right)±\sqrt{1}}{2}
Estandarra da ekuazioaren forma: ax^{2}+bx+c=0. Ordeztu 1 balioa a balioarekin, -1 balioa b balioarekin, eta 0 balioa c balioarekin formula koadratikoan (\frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}).
v=\frac{-\left(-1\right)±1}{2}
Atera 1 balioaren erro karratua.
v=\frac{1±1}{2}
-1 zenbakiaren aurkakoa 1 da.
v=\frac{2}{2}
Orain, ebatzi v=\frac{1±1}{2} ekuazioa ± plus denean. Gehitu 1 eta 1.
v=1
Zatitu 2 balioa 2 balioarekin.
v=\frac{0}{2}
Orain, ebatzi v=\frac{1±1}{2} ekuazioa ± minus denean. Egin 1 ken 1.
v=0
Zatitu 0 balioa 2 balioarekin.
v=1 v=0
Ebatzi da ekuazioa.
v^{2}=v
v aldagaia eta -3 ezin dira izan berdinak, zerorekin zatitzea ez dagoelako definituta. Biderkatu ekuazioaren bi aldeak honekin: v+3.
v^{2}-v=0
Kendu v bi aldeetatik.
v^{2}-v+\left(-\frac{1}{2}\right)^{2}=\left(-\frac{1}{2}\right)^{2}
Zatitu -1 (x gaiaren koefizientea) 2 balioarekin, eta -\frac{1}{2} lortuko duzu. Ondoren, gehitu -\frac{1}{2} balioaren karratua ekuazioaren bi aldeetan. Horrela, ekuazioaren ezkerreko zatia karratu perfektua izango da.
v^{2}-v+\frac{1}{4}=\frac{1}{4}
Egin -\frac{1}{2} ber bi, frakzioaren zenbakitzailea eta izendatzailea ber bi eginez.
\left(v-\frac{1}{2}\right)^{2}=\frac{1}{4}
Atera v^{2}-v+\frac{1}{4} balioaren biderkagaiak. Orokorrean, x^{2}+bx+c karratu perfektua bada, \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2} gisa ateratzen dira biderkagaiak.
\sqrt{\left(v-\frac{1}{2}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{1}{4}}
Atera ekuazioaren bi aldeen erro karratua.
v-\frac{1}{2}=\frac{1}{2} v-\frac{1}{2}=-\frac{1}{2}
Sinplifikatu.
v=1 v=0
Gehitu \frac{1}{2} ekuazioaren bi aldeetan.